Ercan Çankaya - Haber Merkezi

Sokak hayvanlarının katledilmesini öngören yasa teklifiyle ilgili tartışmalara Yeniden Refah Partisi (YRP) Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gürpınar da katılmış, sokaktaki tüm hayvanların “ötanazi”ye tabi tutulmasını içeren bir yasa gelirse bu kararı uygulamayacağını söylemişti.

Siyasette "teğmen" polemiği: CHP lideri Özel'den Erdoğan'a yanıt Siyasette "teğmen" polemiği: CHP lideri Özel'den Erdoğan'a yanıt

Güler, açıklamasında şunları söylemişti:

Bizim baştan beri bakış açımız çok net. Kendi evinde hayvan besleyen bir hayvansever olarak bunu net söylüyorum. Burada tabii kanunu iyi bir incelemek lazım. Bu kanun çıksın bir bakalım... Şimdi ötanazi derken barınağa götürdüğün her hayvanın ötanazisinden muhtemelen bahsetmiyorlardır. Bu ötanazi uygulaması dünyanın başka ülkelerinde de var. İngiltere’de var, bildiğim kadarıyla İsviçre’de de var... Tabii ki sağlıklı, hiçbir şekilde bir sıkıntısı olmayan bir hayvanı öldürmek gibi abes bir durum olamaz. Benim onu tasvip etmem mümkün değil zaten. ‘Barınağa götürdüğün bütün hayvanlara ötanazi yap’ şeklinde bir karar alınacağına ben inanmıyorum... Diyelim ki böyle bir şey oldu. Kesinlikle ben bunu açık söylüyorum bakın, ben bunu burada uygulatmam. Kesinlikle ben buna müsaade etmem. Evet, kanundur dersiniz ama belki hayatımda ilk defa bir kanunu çiğnemekle karşı karşıya kalabilirim. Ki inanmıyorum öyle bir şey çıkaracaklarına ama bir görelim, bakalım detayları.

5199’u uygulayacağız

Samimi Haber olarak yasa teklifinin komisyondan geçmesinin ardından Kasım Gülpınar’ı teklifin son haliyle ilgili ne düşündüğünü sormak için yeniden aradık. “‘Barınağa götürdüğün bütün hayvanlara ötanazi yap’ şeklinde bir karar alınacağına ben inanmıyorum” cümlesini tekrar hatırlatan Gülpınar, “kanun dediğimiz çıktı” gibi. Söz konusu sözleri, yasa komisyondan geçmeden önce söylediğini vurgulayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı; “tüm sokak hayvanlarına ötanazi içeren bir kanun çıkacağına inanmadığımı söylemiştim. Dediğimiz gibi de oldu” diye konuştu. Kendisinin de sokak hayvanlarının barınaklarda beslenmesinin doğru olduğuna inandığını belirten Gülpınar, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nu uygulayacaklarını söyledi.

Editör: Ercan Çankaya