Ekonomi

4 kişilik ailenin turşu maliyeti 500 TL

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar kış hazırlıklarını hızlandırdı. Kilerlerini doldurmak isteyenler, yaz meyve ve sebzelerini değerlendirerek salça, konserve ve turşu yapımına yöneldi. Kayseri’de pazarcılık yapan Ali Ergül, turşu kurma hazırlıklarıyla ilgili önemli bilgiler paylaştı. Ergül, 4 kişilik bir aile için kurulacak turşunun maliyetinin 500 TL’yi bulduğunu söyledi.

Abone Ol

Turşu yapımında kullanılan sebzelerin taze olmasının sağlıklı bir sonuç elde etmek açısından önemine değinen Ali Ergül, "Acur ve keleğin 3 kilosu 100 TL, turşuluk domates 25 TL, kornişon salatalıklar ise 75 TL civarında. Bu malzemelerle 4 kişilik bir aile için yapılacak turşunun maliyeti 500 TL'yi buluyor" dedi. Ergül, turşuluk ürünlerin tazeliğinin özellikle önemli olduğuna dikkat çekerek, "Bazı ürünler 3-4 günlük olabiliyor, müşteriler bunu fark edemeyebilir. Ancak, taze ve günlük ürünler tercih edilmelidir. Alışveriş yaparken güvendikleri esnaflardan taze sebze almaları, turşunun kalitesini artıracaktır" şeklinde konuştu.

Pazar alışverişlerinde tazelik önemli

Pazarcı Ali Ergül, kendi tezgahlarında her gün taze ürünler sattıklarını vurguladı. "Pazara gelen ürünlerimiz her gün yenilenir ve tazedir. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla pazardan alışveriş yaparak sağlıklı turşular kurabilirler. Ürünlerin kararma yapıp yapmamasından taze olup olmadığını anlayabilirler" diyerek, taze ürünlerle yapılan turşunun daha uzun süre dayandığını belirtti.

Kış aylarına hazırlık kapsamında vatandaşların turşu kurma süreci hızlanırken, maliyetlerin artış göstermesi de dikkat çekiyor. Ancak, sağlıklı ve lezzetli turşular için taze ve kaliteli ürünlerin tercih edilmesi gerektiği vurgulanıyor.