Spor dünyasında ilginç ve çarpıcı bir gelişme yaşandı. Panathinaikos koçu Ergin Ataman, Galatasaray’la yapılan hazırlık maçta sarı kırmızılı tribünlere “3-1” işareti yapınca Fenerbahçe büyük tepki gösterdi.

Tepki üzerine Atalay özür açıklaması yaptı ancak Fenerbahçe, bu özrü kabul etmediği gibi, Ergin Ataman’ın teknik direktörlüğünü yaptığı A Milli Erkek Basketbol Takımı’na oyuncu göndermeme kararı da verdi. 

Futbol’da Süper Lig’in 6. haftasında Galatasaray, geçtiğimiz cumartesi günü Kadıköy’deki maçta Fenerbahçe’yi 3-1 yenmişti. Ataman’ın yaptığı işaret bu maça gönderme anlamı taşıyor. 

Beşiktaş’a İngiliz hakem Beşiktaş’a İngiliz hakem

Fenerbahçe taraftarları başta olmak üzere birçok kişi Ataman’a tepki gösterdi. Olay sosyal medyada binlerce kez paylaşıldı. Tepkilerin artması üzerine Ataman bir açıklama yaparak Fenerbahçe camiasından özür diledi. 

Ancak Fenerbahçe de bir açıklama yaparak bu özrü kabul etmedi. Üstüne, Ergin Ataman’ın koçluğunu yaptığı A Milli Basketbol Takımı’na oyuncu göndermeme kararı da aldı. 

Bir açıklama yapan Fenerbahçe, Ataman’a milli takım koçluğundan istifa çağrısı yaptı. 

Ergin Ataman’ın özür açıklaması şu şekilde:

"Dün akşam Galatasaray ile oynanan dostluk maçı sonrasında, taraftarın ilgisi karşısında öncelikle klasikleşen yumruk sevincim sonrasında da planlanmamış bir şekilde, basına da yansıyan "3-1" hareketini yaptım. Bu hareketi yaparken herhangi bir camiayı hedef alma veya rencide etme amacım kesinlikle olmamıştır. Ben her fırsatta Fenerbahçe camiasına duyduğum saygıyı dile getiren ama sahada onların en büyük rakiplerinden biri olduğumun altını çizen bir antrenörüm. Dünkü hareketimin Fenerbahçe camiasında yarattığı rahatsızlığın farkındayım. Hiç arzu etmediğim şekilde oluşan algı dolayısıyla da samimi üzüntümü belirtmek isterim. Yaşan olay dolayısıyla kırdığım tüm Fenerbahçe camiasından özür dilerim."

Fenerbahçe’nin açıklaması:

A Erkek Milli Takımı Başantrenörü şahsın, 24 Eylül 2024 tarihinde antrenörlüğünü yaptığı takımın maçının ardından tribünler üzerinden kamuoyuna sergilediği tavır herkesin malumudur. Karakteri, bugüne dek ortaya koydukları, tavrı ve tarzıyla misyonu belli olan bu şahsın, milyonlarca izleyicinin önünde yaptıkları “Milli Takım Başantrenörlüğü” saygınlığı ve kimliği ile taban tabana zıttır. Milli Takım hepimizin takımıdır. Bu takımın parçası olan her kişi bu durumun farkında olarak davranmak zorunda ve sorumluluğundadır. Bu hareket, bir camiaya yaranmak uğruna camiamıza, üzerine taşıdığı Milli Takım Antrenörlüğü saygınlığına ve hatta ülkemize yapılan büyük bir saygısızlıktır. Kendisinin camiamıza yönelik yaptığı özür açıklaması tarafımızca yok sayılmaktadır. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak haddini aşan bu şahıs; ‘saygınlık, tarafsızlık gibi’ olmazsa olmaz nitelikleri gerektiren bu görevde olduğu süre boyunca, A Erkek Milli Takımımıza sporcu göndermeme kararı aldığımızı kamuoyuna bildiririz.

Editör: Elif Erbay