Bu yıl, düğün fiyatları geçen yıla oranla 1.5-2 kat arttı. 2024'te 250 kişilik bir düğün planlayanlar, yemeksiz düğünler için ortalama 100 bin TL, yemekli düğünler için ise ortalama 200 bin TL’den başlayan fiyatları gözden çıkarmak zorunda kalacaklar.

Düğün

Hürriyet’ten Özge Esen’in haberine göre, sektör temsilcilerinin hesaplamalarına göre, bu yıl yemeksiz bir düğün 90-100 bin TL civarında iken, 250 kişilik yemekli bir düğün ise 200 bin TL’den başlıyor. Buna kına, gelinlik, damatlık, kuaför masrafı ve fotoğraf çekimi gibi diğer giderler de eklenince ortalama düğün harcaması 450 bin TL’yi buluyor.

Düğün Sezonu

Sektör temsilcileri, evlenecek çiftlere "Önce bütçenizi belirleyin ve bunun yüzde 50’sinden fazlasını harcayacağınızı bilin" uyarısında bulunuyor. Bu durumda, düğün yapacak çiftlerin maddi açıdan oldukça dikkatli planlama yapmaları gerekiyor.

Evlilik Izni

Düğün Masrafları Detayları

ATM'den para çekme limiti güncellendi ATM'den para çekme limiti güncellendi
  • Yemeksiz Düğün: 90-100 bin TL
  • Yemekli Düğün: 200 bin TL’den başlayan fiyatlar
  • Diğer Giderler: Kına, gelinlik, damatlık, kuaför, fotoğraf çekimi ve daha fazlası

Tüm bu masraflar göz önüne alındığında, düğün yapmak isteyen çiftlerin ciddi bir bütçe ayırması ve masraflarını dikkatlice yönetmesi gerekiyor. Ekonomik zorlukların yaşandığı bu dönemde, düğünler de maddi açıdan büyük bir yük haline gelmiş durumda.