ÖSYM DGS tercih sonuçları, ÖSYM'nin resmi sonuç açıklama platformu olan sonuc.osym.gov.tr üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle sorgulanabilir. Adaylar, 27 Eylül 2024 saat 10.00 itibarıyla sonuçlarına erişim sağlayabilir.

DGS kayıt işlemleri ne zaman başlıyor?

Bir üniversite programına yerleşen adaylar, kayıt işlemlerini 2-9 Ekim 2024 tarihleri arasında ilgili üniversitelerde tamamlayabilecek. Elektronik kayıt yapmak isteyen adaylar ise, e-Devlet Kapısı üzerinden "Üniversite E-Kayıt" uygulaması ile 2-7 Ekim 2024 tarihleri arasında işlemlerini gerçekleştirebilir.

2024-KPSS ön lisans sonuçları açıklandı: Sonuçlar nasıl öğrenilir? 2024-KPSS ön lisans sonuçları açıklandı: Sonuçlar nasıl öğrenilir?

Elektronik kayıt nasıl yapılır?

Adaylar, e-Devlet Kapısı üzerinden elektronik kayıt işlemlerini yapabilecekler. 7 Ekim 2024 saat 23.59'a kadar e-kayıtlarını tamamlayan adaylar, üniversitelerinin web sitelerinde belirtilen belgeleri belirtilen tarihler arasında elden teslim etmelidir.

2024 DGS sonuç sorgulama ekranı

Sonuçlara erişmek için sonuc.osym.gov.tr adresini ziyaret edin ve T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yaparak yerleştirme sonuçlarınızı öğrenin.

Editör: Elif Erbay