19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Türkiye'nin dört bir yanında coşkuyla kutlanıyor. Bu özel gün, milli mücadelenin başlangıcı ve gençliğe olan inancın simgesi olarak çeşitli etkinliklerle anılıyor.

Ankara'daki etkinlikler Anıtkabir ziyaretiyle başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve beraberindeki gençler ve sporcular, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktılar ve saygı duruşunda bulundular. Anıtkabir'deki tören, milli mücadele ruhunu yansıtan coşkulu anlarla devam etti.

İstanbul'da ise 19 Mayıs coşkusu Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda gerçekleşen resmi törenle taçlandı. İstanbul Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da katıldığı törende çelenkler sunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Taksim ve çevresindeki bazı yollar tören dolayısıyla trafiğe kapatıldı.

İzmir, gençlik ve sporun şehri olarak bilinir ve bu özel günü Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenlerle kutladı. İzmir Valisi Süleyman Elban ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici'nin de katıldığı etkinliklerde, Türk bayrağı göndere çekildi ve gençler tarafından çeşitli spor gösterileri sunuldu.

CHP'de 'adaylık' tartışmaları: Genel Başkan Yardımcısı'ndan açıklama... CHP'de 'adaylık' tartışmaları: Genel Başkan Yardımcısı'ndan açıklama...

Kayseri, 19 Mayıs kutlamalarını Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirdi. Törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu.

Muğla, bu özel günü Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen törenle kutladı. Tören, vatandaşların yoğun ilgisi altında gerçekleşti ve çeşitli spor gösterileri sunuldu.

Sivas, 19 Mayıs'ı Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk Kongre Müzesi'nde kutladı. Törenler, öğrenciler tarafından sunulan gösterilerle renklendi.

Zonguldak, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda düzenlenen törenle kutladı. Halk oyunları gösterileri ve sporcuların sunumları ile törenler zenginleştirildi.

Her ilde farklı etkinliklerle kutlanan bu özel gün, Türkiye'nin dört bir yanında gençliğin ve sporcunun coşkusuyla anıldı.

Editör: Haber Merkezi