19 gündür aranan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu. Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'tan bu yana aranan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 gündür aranan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşıldığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Yerlikaya şunları dedi:

"Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni, jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağ olsun."

 

Bir başka açıklama ise Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan geldi ve Tunç, "Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin Güran evladımızdan gelen acı haber hepimizi derinden üzdü. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayın ilk anından itibaren başlatılan soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir. Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan ya da olanlar, adalet önünde hesap verecektir" dedi.

Ceset derede bulundu

Küçük Narin’in cesedi, Tavşantepe köyünün yaklaşık 2 kilometre kuzeyindeki Eğertutmaz Deresinde suyun içinde taşların ve ağaç dallarının altında bulundu. Cesedin bir çuvala konduğu ve fark edilmemesi için de üzerine taşlar ve ağaç dalları yerleştirildiği öğrenildi. 

Narin’in cenazesi otopsi yapılmak üzere Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na nakledildi. 

Diyarbakır Valisi’nden açıklama

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, cesedin bu sabah saat 08.45 sıralarında bulunduğunu açıkladı. Zorluoğlu açıklamasında şöyle dedi: “Narin'in cansız bedeni dere kenarında çuval içerisinde bu sabah 08.45 sıralarında bulunmuştur. Narin' in öldürüldükten sonra bir çuvalın içine konup dere kenarına getirildiği, çuvalla birlikte suyun içerisine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla kapatılarak doğal bir görüntü verilmeye çalışıldığı anlaşılmıştır”.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan açıklama

Bir açıklama da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi Yılmaz sosyal medya hesabında ''Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından Narin Güran'ın 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılmasına ilişkin açıklama yaptı. Yılmaz, "Diyarbakır Bağlar’da kaybolan Narin Güran evladımızdan gelen acı haber hepimizi derinden üzdü. Narin yavrumuza Allah’tan rahmet diliyorum. Olayın ilk anından itibaren titizlikle yürütülen soruşturma sonucunda, sorumluların adalet önünde en ağır cezayı almaları için sürecin takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

Peş peşe açıklamalar geldi

Olayla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Diyarbakır Bağlar’da kaybolan evladımız Narin’in maalesef cansız bedenine ulaşıldı. Başımız sağ olsun. Narin yavrumuzun mekanı cennet olsun. Sorumluların en ağır cezayı alması için Bakanlık olarak sürecin bizzat takipçisi olacağız" açıklamsında bulundu.

Öte yandan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın ölümüne ilişkin "Narin tüm Türkiye'nin yüreği oldu. Herkesin kalbi Narin'le beraber. Narin kızımıza bu caniliği yapanlar adalet önünde mutlaka hesap verecek ve cezasını çekecek" ifadelerini kullandı.

Gelecek Partili Özdağ’dan Yapıcıoğlu’na: Başkent Washington, Moskova ya da Pekin mi olsun istiyor? Gelecek Partili Özdağ’dan Yapıcıoğlu’na: Başkent Washington, Moskova ya da Pekin mi olsun istiyor?

Ayrıntılar Geliyor...

Editör: Uğur Kaçar