Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, 11 Nisan'da ülkemizin çeşitli bölgelerinde hava durumu dikkat çekici bir seyir izleyecek. Sağanak yağış ve fırtına uyarılarıyla dikkatleri üzerine çeken hava koşulları, vatandaşların tedbirli olmasını gerektiriyor.

Sağanak Yağış Uyarısı:

Meteoroloji'den Sağanak Uyarısı 27 Mart 2024 Hava Tahminleri

Birçok il için sağanak yağış uyarısı yapıldı. Özellikle Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun güney ve doğusu, Güneydoğu Anadolu ile Samsun ve Ordu'nun iç kesimleri sağanak yağış ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış alabilir.

Fırtına Uyarısı:

Meteoroloji'den Fırtına Ve Sağanak Uyarısı! İşte 8 Nisan 2024 Hava Tahminleri

Marmara ve Ege Bölgesi için fırtına uyarısı yapıldı. Marmara'nın güneybatısı ve Kuzey Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Bu nedenle, denizcilerin ve sahil kesimlerinde yaşayanların dikkatli olması gerekiyor.

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar Durumu:

28 Nisan Pazar günü hava durumu 28 Nisan Pazar günü hava durumu

Hava sıcaklıklarının iç kesimlerde 2-4 derece artacağı ancak diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle kuzey ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Çığ Tehlikesi ve Kar Erimeleri Uyarısı:

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunuyor. Bu bölgelerde yaşayanların dikkatli olması ve gerekli tedbirleri alması önem taşıyor.

Bayramın İkinci Gününde İstanbul Hava Durumu: Güneşli ve Serin

İstanbul'da bayramın ikinci gününde güneşli bir hava bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, parçalı ve az bulutlu bir gün geçireceğiz. Ancak, sabah ve gece saatlerinde özellikle şehrin doğu kesimlerinde hafif bir pus ve yer yer sis görülebilir.

Istanbul Oyun

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredecek, ancak hafif bir serinlik hissedilebilir. Gün boyunca hava sıcaklıklarının tatilcilerin keyifli bir şekilde vakit geçirmesine olanak tanıyacak seviyelerde olması bekleniyor.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğudan (Poyraz) hafif esecek, ara sıra orta kuvvette olabilir. Öğle saatlerinde ise batıdan yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi tahmin ediliyor. Bu nedenle, dışarıda zaman geçirecek olanların hafif serinliğe ve rüzgara karşı dikkatli olmaları önerilir.