Rize'nin Ardeşen ilçesi renkli bir yarışa tanıklık etti.

Bu yıl Işıklı Köyü’nde 13’üncüsü düzenlenen festival çerçevesinde 10 ülkenin dansçıları tahta araba yarışlarında kıyasıya mücadele etti.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Formulaz Tahta Araba Yarışması'na, erkekler ve kadınlar kategorilerinde toplamda  20 kişi yarıştı.

Eleme usulü ile yapılan yarışlarda ilk iki turda 5'erli şekilde yarışan 10 kişiden 4'ü finalde boy gösterdi. Tahta araba yarışlarında ise, kadınlar ve erkekler kategorisinde Adigeya birinci oldu.

“Eskiden böyle bir arabaya binmiştim”

Daha önce bu tarzda bir arabaya bindiğini belirten yarışmacılardan Ceren Köseoğlu, deneyimini şu sözlerle aktardı:

Çok keyifliydi. Ben Türkiye adına Ankara'dan katıldım. Daha önce hiç birinci olmadım. Katılmamıştım ama cidden çok keyifliydi. Bana iki kere çarptılar. Normalde ilk önce ben çıkmıştım. Bana iki kez çarpınca arabam ters döndü. Eskiden böyle bir arabaya binmiştim. Ama bu kadar profesyoneline ilk kez bindim. Biz elle yapıyorduk.

Bayburt Tarhunu coğrafi işaret tescili aldı Bayburt Tarhunu coğrafi işaret tescili aldı

“Yarış heyecanlı ve güzel geçti”

Öte yandan yarışmaya katılan İranlı Aylin Mortazavi, “Çok güzeldi. Çok heyecan verici bir yarıştı. Geçen sene de katılmıştım. O yıl bilmiyordum. Geçmiş yılda ilk yerde takılmıştım. Bu yıl sonuna kadar gelmeyi çalıştım ve başardım. Yarış heyecanlı ve güzel geçti” sözleriyle heyecanını dile getirdi.

Editör: Ömer Göyce