Ankara'daki kan donduran aile katliamı göz göre göre geldi Ankara'daki kan donduran aile katliamı göz göre göre geldi

Ankara'da 10 Ekim 2015'de düzenlenmek istenen Barış Mitingi'nde terör örgütü DEAŞ tarafından düzenlenen ve üç saniye arayla yapılan iki canlı bomba saldırısında 103 kişi hayatını kaybetmişti. Davanın karar duruşması Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Sanık Erman Ekici müdafinin bir önceki celse sağlık raporu sunması nedeniyle bu celseye ertelenen duruşmaya tekrar mazeret gönderdiği görüldü. Yargılamayı uzatmak için gönderdiği değerlendirmesiyle mazeretin reddine, CMK'dan müdafii atanmasına karar verildi.

10 ekim gar katliamı davası bugün

"O gün bizi kimse durdurmadı"

Duruşmada katılanların beyanına devam edildi. Evrensel gazetesinden Damla Kırmızıtaş'ın haberine göre, Mehmet Murat Akçalı katliamın yaşandığı gün güvenlik tedbirlerindeki eksikliklere vurgu yaptı. Akçalı, “Orada daha önce sendikanın katıldığı eylemlere katıldım. Her seferinde otobüsün yolu kesilir. Polis aracı otobüsün önüne geçer, eskortluk yapar. Normali budur. O gün bizi kimse durdurmadı. Vücudumda 20 şarapnel parçası var. İnsanlar ölürken siper oldu, o yüzden ben buradayım. Polis geldi üzerimize gaz sıktı. Biz orada can çekişirken yaşandı bu. Biz bu ülkede kimse ölmesin diye gittik o mitinge. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmadı demek istiyorum” dedi.

Ayla Eyüboğlu, “Dönemin İçişleri Bakanı, Ankara Valisi, Ankara Emniyet Müdürü… Bunların hepsinin yargılanması gerekiyor. Bir tane polisin olmadığı bir mitingde gaz atmak için yüzlerce polis ortaya çıktı. Bu işbirliğinin göstergesidir” dedi.

Sanık savunmalarına geçildi

Duruşmada katılan beyanlarının ardından sanıklar son savunmalarını yapmaya başladı. Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Sanık Yakup Şahin, Sanık Hakan Şahin, Sanık Resul Demir’e, Sanık İbrahim Halil Alçay’a, Sanık Hacı Ali Durmaz’a, Sanık Erman Ekici’ye, Sanık Talha Güneş'e, Sanık Hüseyin Tunç’a, Sanık Metin Akaltın’a insan öldürmekten 101'er kere ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesine, insan öldürmeye teşebbüs suçundan 379'ar kere 18 yıl hapis cezası verdi.

Ayrıca Erman Ekici hakkında insanlığa karşı suçtan beraat verilmesine, dosyanın firari sanıklar yönünden ayrılmasına karar verdi.

Editör: Ercan Küçük