Aydın'da KYK'ye bağlı Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda asansörün düşmesi sonucu Zeren Ertaş adındaki öğrenci yaşamını yitirmişti. Asansör firmasının yetkilisinin gözaltına alındığı aktarıldı.

aydın kyk yurdu

FİRMA YETKİLİSİ GÖZALTINA ALINDI!

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı, başlatılan soruşturma kapsamında, asansörün bakımını yapan firmanın yetkilisi M.B. hakkında gözaltı kararı verdi.

İl Jandarma Komutanlığı tarafından gözaltına alınan şüphelinin ifade işlemleri sürüyor.

NE OLMUŞTU?

Aydın KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda arızalanan asansörün düşmesi sonucu Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Bursalı Zeren Ertaş (22) hayatını kaybetti.Yurdun önünde toplanan bir grup öğrenci, slogan atarak olaya tepkisini göstermişti.

VALİDEN AÇIKLAMA GELDİ

Aydın Valisi Yakup Canbolat konuyla ilgili olarak, "15 öğrencinin sağlık durumunda bir problem yok. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Olaya müdahale edildi. Öğrencilerimizde bir sorun yok hepsi asansörden kurtarıldı. Maalesef bir öğrencimizi kaybettik." dedi.

zeren ertaş6

GENÇ KIZIN ACILI AİLESİ AYDIN'A GİTTİ

Asansörde can veren Zeren Ertaş’ın ailesi cenazesini almak için Bursa'dan Aydın'a gitti. Aydın Valisi Yakup Canbolat, aileye ziyarette bulunarak başsağlığı diledi.