Köy muhtarı Sami Gedik, Başköy'de köpeklerin öldüğünü fark ederek durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma ekipleri, köyde bir kişinin hayvanları zehirlediği ve daha fazla kayıp olduğu iddiasını incelemek üzere çevredeki kamera kayıtlarını inceledi.

Aynı zamanda, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de hayvanlardan ve yiyeceklerden numune alarak ölüm nedenlerini belirlemek amacıyla inceleme başlattı. Başköy Muhtarı Sami Gedik, komşusunun köpeğinin zehirlendiğini duyduktan sonra durumu jandarma ekiplerine bildirdiğini belirtti.

Gedik, jandarmanın köye gelerek hayvanları incelediğini ve durumu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine bildirdiğini söyledi. Hayvanların ve yiyeceklerin numune alındığını ifade eden Gedik, "Ölü hayvanlar ve zehirli yiyecekler gömüldü. Toplamda 4 köpek, 6 kedi, 4 tavuk, horoz, tilki ve karga öldü. Daha tespit edemediklerimiz var. Doğada yiyip zehirlenen hayvan da olabilir. Köyde 30 kadar kedi vardı, dün bir kedi gördüm. Ben ve köpeği ölen arkadaş yarın gidip jandarmaya ifade vereceğiz." şeklinde konuştu.

Gazze'de şehit düşen 4 kız için cenaze namazı kılındı Gazze'de şehit düşen 4 kız için cenaze namazı kılındı

Köy sakinlerinden İsmail Aytekin ise kimliği belirsiz kişilerin köyün çeşitli noktalarına zehirli tavuk kanatları bıraktığını iddia etti. Aytekin, köpeklerin tavuk kanatlarını yedikten sonra kusmaları sonucu tavukların ve kedilerin öldüğünü ifade etti. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin inceleme yapmak üzere ölen hayvanlardan ve yiyeceklerden numune aldığını belirten Aytekin, kendi köpeğinin de zehirlendiğini ve 4 tavuğunun ile 2 kedisinin hayatını kaybettiğini dile getirdi.