Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı bir canlı yayın programında milyonlarca emeklinin merakla beklediği yeni zamlı emekli maaşını açıkladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in dün gerçekleştirdiği toplantının ardından yaptığı açıklamalar sonucu emekli vatandaşlar zam beklentisine girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama sonrasında, en düşük emekli aylığı 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükseltildi. Peki, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zamlı maaşları ne zaman yatacak? İşte konu hakkında detaylar...

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren maaş ve bayram ikramiyesi ile ilgili beklenen açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. [caption id="attachment_440103" align="alignnone" width="864"] Emekli maaşına ve bayram ikramiyesine zam gelecek mi?[/caption] Bakan Bilgin ile Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün'ün bugün gerçekleşen görüşmesi sonrası Bilgin, toplantının ardından 2023 emekli maaşı ve bayram ikramiyesine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

EMEKLİ MAAŞINA ZAM GELECEK Mİ?

Zam için harekete geçildiğini aktaran Bilgin, en düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyelerini yükseltecek alternatif modeller üzerine çalıştıklarını açıkladı. Bu açıklamayla birlikte pek çok vatandaş google arama motorunda "Emekli maaşına ve bayram ikramiyesine zam gelecek mi?, Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?" sorularını araştırmaya başladı. Peki, emekli maaşı ve bayram ikramiyesi ne kadar olacak, kaç TL?, Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte, zam görüşmesi sonrası Bakan Bilgin'in yaptığı 'emekli maaşı zammı' açıklaması...

BAYRAM İKRAMİYESİNE ZAM GELECEK Mİ?

Bakan Bilgin, en düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyesiyle ilgili çalışmanın EYT düzenlemesi kapsamında emekli olanları da kapsayacağını bildirdi ve sözlerine şunları ekledi: "En düşük emekli maaşını ve bayram ikramiyelerini yükseltecek alternatif çalışmalarımız var. Çalışmayı en geç önümüzdeki hafta başı Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Önerilerimizi Cumhurbaşkanımızın olumlu değerlendireceğini ümit ediyorum. Bu çalışma emeklilerin hayatında ciddi rahatlama sağlayacak"

BAYRAM İKRAMİYESİNE ZAM GELECEK Mİ?

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, önceki gün yaptığı açıklamada emeklilere Kurban ve Ramazan bayramlarında verilen bin 100 liralık ikramiyelerin, en düşük emekli aylığı olan 5 bin 500 liraya yükseltilmesini istemişti. Görüşmenin bu talep üzerine planlandığı öğrenilirken, emeklilere verilecek yeni ikramiye tutarlarının da belirlenmesi öngörülüyor.

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Bu yıl Ramazan Bayramı 21 Nisan'da başlıyor. Emekli bayram ikramiyesi ödemelerinin 1 hafta öncesinden hesaplara yatması bekleniyor. En düşük emekli maaşına gelen zammın ardından, zamlı maaşların ne zaman hesaplara yatırılacağı emekli vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık ve bu rakamı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla yaptık. Açıklamak yine bana kaldı." ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Bu akşam buradan güzel müjdeyi vermiş olayım. Bunu 7 bin 500 lira olarak bu akşam buradan açıklamış oluyoruz." diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama sonrasında, en düşük emekli maaşları 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükseltildi. Açıklamanın mart ayında yapılmış olması nedeniyle, zamlı maaşlarında bir sonraki emekli maaşı ödeme tarihlerinde yani nisan ayında hesaplara yatırılacağı düşünülüyor.