Artvin'in Yusufeli ilçesinde iddiaya göre Kaymakam Hacı Kerim Meral misafirleriyle birlikte bir lokantaya gitti.

Burada döner ve tatlı yiyen  kaymakam ve yanındakileri çaylarını içtikten sonra hesap ödemek için kasaya gitti. Lokanta sahibinin paylaştığı görüntülerde kaymakam olduğu edilen kişi burada işletme sahibi ile gergin bir şekilde konuştu.

İşletme sahibi kaymakamın kendisine, yemeği beğenmediğini ve hesap ödemeyeceğini dediğini iddia etti.

Bunun üzerine lokanta sahibi de ücret almadı.

Olaya ilişkin görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Yüzlerce kullanıcı tepki gösterdi.

Edinilen bilgiye göre, olay, 6 Haziran 2023'te gerçekleşti.

Tepkiler sonrası Artvin Valiliği ise konuya ilişkin yazılı açıklama yaparak soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Açıklamada, "Bugün medyada yer alan konu ile ilgili olarak Yusufeli Kaymakamı Hacı Kerim Meral hakkında İçişleri Bakanlığımızca müfettiş görevlendirilerek soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

KAYMAKAM: "KUMPAS KURMUŞLAR"

10Haber'den Ersin Eroğlu'nun aktardığına göre Kaymakam Meral, hesabı korumalarıyla gönderip ödemeyi düşündüğünü kendisine kumpas kurulduğunu savundu.

Tepkilerin hedefindeki Meral şunları söyledi:

BAT grubu sigaralar boykot ediliyor: Hangi sigaralar satılmayacak? BAT grubu sigaralar boykot ediliyor: Hangi sigaralar satılmayacak?

"Olay tamamen çarpıtma. Kumpas kurmuşlar. Biz o lokantada defalarca yemek yedik. Esnafla hep iç içeyim. 29 Ekim'de bayrak da vermiştik. Benim yanımda cüzdanım yoktu. Beni yemeğe davet etmişti zaten iki arkadaş. Gülerek konuşuyorum videoda farkındaysanız. Lokanta sahibine 'Etiniz çok lezzetli ancak geçen gün daha güzeldi, bu biraz sert olmuş' dedim. Arkadaşlar hesabı ödeyeceklerdi. O da 'Kaymakam Bey canınız sağ olsun' dedi. 'Onlardan hesabı alma' dedim. Benim de aklımda akşam ya da yarın korumaları gönderip hesabı vermek vardı. Haberlerden sonra lokanta sahibiyle konuştum. 'Kaymakam Bey ben sizin samimiyetinize inanıyorum, yanlış anlamışım' dedi. Hakkımda soruşturma başlatıldı. Müfettişler bugün gelecekler."