Bugün yol ve trafik durumu ne? Hangi yollar kapalı? 13 Eylül 2024 Bugün yol ve trafik durumu ne? Hangi yollar kapalı? 13 Eylül 2024

HABER MERKEZİ

Paris Olimpiyat Oyunlarındaki atış pozisyonuyla dünya çapında büyük sükse yapan milli sporcumuz Yusuf Dikeç, ikonik pozu için marka başvurusunda bulundu.

Dikeç’in başvuru yapmasının nedeni, bir dolandırıcının Yusuf Dikeç adını kullanarak bu atış duruşu için başvuruda bulunmasıydı.

Paris’te havalı tabanca dalındaki yarışmalarda, hiçbir yardımcı ekipman kullanmadan, bir eli cebinde ve çok rahat bir tavırla yaptığı atışlar dünya çapında ses getiren pozisyonu birçok ünlü tarafından taklit edilen Dikeç, bir anda ünlü olmuştu. 

Bir uyanık dolandırıcı hemen harekete geçip, Yusuf Dikeç’in ikonik duruşunun patentini almak için geçtiğimiz günlerde patent başvurusunda bulundu. 

Gelişmeyi haber alan Yusuf Dikeç, hemen önlem almak için bu kez kendisi Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvurdu. 

Dikeç 2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları’nda takım arkadaşı Şevval İlayda Tarhan ile birlikte 10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde Türkiye'ye gümüş madalya kazandırmıştı. Ancak kazandırdığı madalyadan çok, yarışmalar sırasındaki eli cebinde rahat tavrıyla bir anda dünya çapında ünlenmişti. 

Dikeç adına iki hafta önce Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvurulmuş ancak başarılı sporcu, başvuranın kendisi olmadığını dile getirmişti. Dikeç’in marka tescil başvurusunu gerçekleştiren Markiz Patent’in Genel Müdürü Orhan Eriman, Yeni Şafak’a yaptığı açıklamada; “İyi niyetli olmadığını düşündüğümüz birinin başvurusu bizi harekete geçirdi. Türkiye'ye hem gümüş madalya kazandıran hem de ülkemizin tanıtımına önemli katkı sağlayan Yusuf Dikeç’in marka başvurusuna aracılık etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Milli sporcumuz da tescil sürecini yakından takip ediyor" dedi.

Editör: Elif Erbay