YKS sınavı gözetmen ücreti ne kadar? YKS sınavı gözetmen ücreti ne kadar?

Bu değişiklik, "Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliği"nde yapıldı ve Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bu yeni düzenleme kapsamında, yurt dışında eğitim alıp Türkiye'de belirli programlara kayıt olmak isteyenlerin, Türkiye'de ortaöğrenimlerini tamamlayıp YKS'ye giren ve belirli bir başarı sıralaması elde eden adaylar gibi, yurt dışındaki programa kayıt oldukları yılın ÖSYM tarafından yapılan merkezi yerleştirme sınavında ilgili program için gerekli başarı sıralamasını sağlamaları gerekmektedir.

Ösym Yks Başvurusu 2024

Bu belge, başvuru sırasında sunulmak üzere başvuru belgeleri arasına eklenir ve kuruma ibraz edilir. YKS'ye girmeyen veya girmesine rağmen gerekli başarı sıralamasını elde edemeyen adayların denklik başvuruları reddedilecektir.

Ayrıca, tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk gibi belirli programlar için yapılan denklik başvurularında, adayın mezun olduğu yükseköğretim kurumunun dünya üniversite sıralamalarında en az iki kez ilk binde yer alması gerekmektedir. Aksi takdirde denklik başvurusu reddedilecektir.

yks

Öte yandan, tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programları için, Türkiye'de ortaöğrenimini tamamlayanlara özel hükümler saklı kalmak kaydıyla, dünya üniversite sıralamalarının en az üçünde ilk 400'e giren yükseköğretim kurumlarından alınan diplomalara Seviye Yeterlik ve Belirleme Sistemi uygulanmaksızın denklik işlemi yapılacaktır.