İsrail’in Gazze’deki soykırımı ve Lübnan’daki saldırıları devam ederken, tüm dünyadan tepkiler yükselmeye devam ediyor. Bunun en son ve en çarpıcı örneklerinden biri Yunanistan’da yaşandı.

İsrail, Hamas liderinin son görüntüsünü paylaştı İsrail, Hamas liderinin son görüntüsünü paylaştı

Sosyal medyaya düşen oldukça çarpıcı görüntülerde, Pire kentinin Cosco limanında çalışan işçiler, bir gemiye silah dolu konteyner yükleneceğini, geminin de İsrail’e gideceğini öğrenince hep birlikte o yöne doğru koşmaya başlıyor. Konteynerin gemiye yüklenmesini engelliyorlar. Ardından eyleme başlayan işçiler, konteynerin üstüne Filistin bayrağı astılar. 

Genellikle İsrail yanlısı küresel medyanın algı oyunlarına rağmen dünya halkları Filistin’de yaşanan soykırımın farkında ve İsrail’e büyük tepki halindeler. Yunanistan’da yaşanan çarpıcı olay da bunun örneklerinden sadece biri.

Silahlar boşaltıldı, İsrail’e gitmedi

Olayın ardından Yunanistan’daki Mücadeleci İşçi Cephesi (PAME), işçilerin eyleminin sonuç verdiğini, İsrail’e gönderilmek üzere olan silahların konteynerdan boşaltıldığını duyurdu. PAME sosyal medyadan yayınladığı mesajda, “Yunanistan’da, dünyada halklar kazanabilir”, “Filistin yalnız değil", "Katiller limandan dışarı" ifadeleri yazıldı.

Editör: Elif Erbay