Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis, henüz savunma bakanı Nikos Dendias'ın skandal sözleri unutulmadan yeni bir küstahlığa imza attı.

Yunan Bakan Georgiadis ülkesinde bir televizyon kanalına verdiği röportajda, "F-35'lerle bir gece ansızın Ankara'ya gelebiliriz" dedi.

Karşıyaka Belediye Meclisi'nde tartışma: Bir daha bu kapıdan içeri girmeyin Karşıyaka Belediye Meclisi'nde tartışma: Bir daha bu kapıdan içeri girmeyin

Hürriyet'te yer alan habere göre; Ankara ile Atina arasında son günlerde yükselen gerilimi değerlendiren Adonis Georgiadis, Başbakan Miçotakis'in Türkiye'yi rahatsız ettiğini ileri sürdü.

Yunanistan'ın aldığı F-35'ler, Amerika ve Fransa ile kurduğu savunma ittifakları ile çok daha güçlü bir hale geldiğini söyleyen Georgiadis, Atina'nın son 5 yıl içinde havacılık konusunda merdivenleri hızla tırmanarak Türkiye'yi zor durumda bıraktığını iddia etti.

Bir gece ansızın gelebiliriz

Georgiadis, "Türkiye havacılıkta sıfır. F-35'lerle Ankara'ya bir gece ansızın gelebiliriz. Böyle bir şey yaparız demiyorum çünkü böyle bir şey yapmak istemiyoruz ama bunu karşı taraf söyleyince gülüyorum. Yunanistan son derece güçlü ittifakları olan bir ülke, Türkiye ise sorun yaratan bir ülke. Beğensek de beğenmesek de Türkiye bizim komşumuz. Elbette iletişim kuracağız ama bu egemenlik haklarımızdan vazgeçtiğimiz anlamına gelmiyor" diye konuştu.

Georgiadis

Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis

Georgiadis "Dendias hepimizin söylediğinden farklı bir şey söylemedi" diyerek mevkidaşına destek oldu.

Erdoğan haddinin bildirilmesini istedi

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl kutlamaları öncesinde paylaştığı skandal mesajda “Kıbrıslı Türklerin utanç şenliklerini ve işgalci Türk Ordusu’nun yarım asırdır Kıbrıs’ta hukuk dışı varlığını en kesin şekilde kınıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün KKTC dönüşü uçakta "Zaman zaman Yunanistan’daki popülist figürlerin bu tür söylemlerle iki ülke arasındaki ilişkileri dinamitleme gayretlerine şahit oluyoruz. Biz Yunanistan ile iyi komşuluk anlayışıyla ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Tabii bu durum, böylesi hezeyanlara sessiz kalmamızı gerektirmiyor. Miçotakis'le konuştum. O şahsa haddinin bildirilmesini istedim" demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC dönüşü Dendias tepkisi: Haddini bildirmek lazım Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC dönüşü Dendias tepkisi: Haddini bildirmek lazım

Editör: Kemal Ilıkkan