Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı ne zaman? İşte 2024 Sağlık Bakanlığı personel alımı Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı ne zaman? İşte 2024 Sağlık Bakanlığı personel alımı

Rekabet Kurulu, yumurta sektörüne yönelik gerçekleştirdiği soruşturma sonucunda toplamda yaklaşık 98 milyon TL idari para cezası uygulama kararı aldı.

Rekabet Kurulu, 2022 yılının Mayıs ayında yumurta sektöründe fiyat tespiti, bölge paylaşımı ve arz miktarının kısıtlandığı iddialarıyla iki ayrı soruşturma başlatmıştı. İlk soruşturmada toplam 34 yumurta üreticisine, ikincisinde ise 13 yumurta üreticisi birliğine ve ek olarak 12 yumurta üreticisine yönelik iddialar detaylı bir şekilde incelendi.

Yumurta üreticileriyle ilgili ilk soruşturmada, soruşturma tarafı 14 işletmeye uzlaşma teklifinde bulundu. Uzlaşma süreçleri sonucunda, ihlalin varlığını ve kapsamını kabul eden işletmelerle ilgili soruşturma, Rekabet Kurulu kararlarıyla sona erdi. Her iki soruşturma da Rekabet Kurulu'nun 26 Ekim 2023 tarihinde aldığı kararlarla tamamlandı.

Rekabet Kurulu'ndan yapılan açıklama şöyle;

"Yumurta üreticisi teşebbüsler hakkında yürütülen ilk soruşturmada, toplam 26 teşebbüsün yumurta fiyatlarını birlikte belirledikleri ve yumurta satışı yaptıkları bölgeleri paylaştıkları tespit edilmiş ve bu davranışların rekabet hukukunda en ağır ihlal olarak nitelenen kartel niteliği taşıdığı değerlendirilmiştir. İkinci soruşturmada ise soruşturma tarafı yumurta üreticisi birliklerinin yumurta fiyatını tespit ettikleri ve yumurta arz miktarını kısıtladıkları saptanmıştır. Soruşturma tarafı olan teşebbüslerin ve teşebbüs birliklerinin bu davranışları Rekabet Kanunu’nun teşebbüsler arasındaki rekabeti sınırlayıcı anlaşmaları ve teşebbüs birliklerinin rekabeti sınırlayıcı kararlarını ve eylemlerini yasaklayan 4. maddesi kapsamında yer almaktadır.

Bu nedenle anılan soruşturmalar neticesinde, Rekabet Kanunu’nun 4. maddesini ihlal ettiği tespit edilen taraflara toplamda yaklaşık 98 milyon TL idari para cezası uygulanmıştır."