Terör örgütü PKK’nın Suriye kolunun yöneticisinin, örgütün paralarıyla Fransa'ya kaçtığı iddia edildi.

Kaçan YPG yöneticisi teröristin, örgütün diğer isimlerini "ABD ile ilişkimi kıskandılar" şeklinde suçladığı ileri sürüldü.

Kimseye haber vermeden gitti

Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG'nin ABD ile ilişkileri yürüttüğü iddia edilen terörist Polat Can Birleşik Arap Emirlikleri’ne mi kaçtı? İddia, terör örgütü PKK’ya yakın internet sitelerinde ve Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’ye yakınlığıyla bilinen “Darkamazi” isimli internet sitesinde yer aldı.

Darkamazi’nin Suriye’nin kuzeydoğusundaki kaynaklarının belirttiğine göre Polat Can, YPG komutanı Abdi şahin ile yaşadığı kişisel anlaşmazlıklardan dolayı kimseye haber vermeden Irak’ın Süleymaniye şehrine geçti. Burada bir dönem gizlendi.

Terör örgütü YPG içerisindeki çatlaklar büyüyor

Habere göre terörist Polat Can bu yılın ocak ayında da Süleymaniye’den Birleşik Arap Emirlikleri’ne geçti, yanına ise örgütün milyonlarca dolarını aldı. Terörist Polat Can’ın, örgütün parasıyla Birleşik Arap Emirlikleri’ne kaçtığı iddiası, terör örgütü YPG içinde büyük çatlaklar olduğu söylentileri gündeme geldi.

Darkamazi sitesine göre Polat Can, Abdi Şahin ile yaşadığı tartışma üzerine “PKK içindeki bazı isimler ve yöneticiler benim popüler olmamı ve ABD’lilerin benimle ilişki kurmasını kıskanıyorlar. Bunun için beni YPG sözcülüğünden aldılar, basına çıkma yasağı koydular” ifadelerini kullandı.

Bilindiği gibi YPG'li terörist Polat Can, ABD başkanının eski Suriye Özel Temsilcisi Brett Mcgurk'a plaket verdiği görüntülerle biliniyordu.