Dünya

Yolcunun yemeğinden fare çıktı! Uçak acil iniş yaptı...

İskandinav Hava Yolları'na (SAS) ait bir uçak, yolculardan birinin yemeğinde fare çıkması üzerine acil iniş yapmak zorunda kaldı.

Abone Ol

18 Eylül’de gerçekleşen olayda, Oslo-Malaga seferini yapan "SK4683" numaralı uçuş sırasında bir yolcu, yemek servisi esnasında tepsisini açtığında içinden bir fare fırladı. A320-200 model uçakta yaşanan bu şok edici olay sonrası fare, yolcu kabininde kayboldu.

Uçuş ekibi, durumu "güvenlik riski" olarak değerlendirip, uçağı kapsamlı bir denetimden geçirmek için Danimarka'nın başkenti Kopenhag'a yönlendirme kararı aldı. Bu karar doğrultusunda uçak, Kopenhag'a acil iniş gerçekleştirdi.

Olayın ardından, uçaktaki yolculardan Jarle Borrestad, sosyal medya hesabında "İster inanın ister inanmayın, yanımda oturan bir bayan yemeğini açtı ve bir fare zıplayarak belirdi" şeklinde paylaşımda bulundu.

SAS sözcüsü Oystein Schmidt, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Prosedürlerimize uygun olarak uçakta gerekli değişiklikler yapıldı ve yolcular başka bir uçakla Malaga'ya aktarıldı." dedi. Ayrıca, Schmidt olayı "son derece nadir bir durum" olarak nitelendirip, tedarikçilerle birlikte böyle bir olayın tekrar yaşanmaması için inceleme başlattıklarını belirtti.