KPSS Ortaöğretim 15 Eylül Pazar günü yapılacak! KPSS Ortaöğretim 15 Eylül Pazar günü yapılacak!

Üniversite sınavı tercih süresinin sona ermesinin ardından aday öğrenciler YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunu araştırmaya başladı. 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih işlemlerinin 4 Ağustos'a uzatıldığını duyurdu. ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, YKS tercih işlemlerinin bugün sona ereceğini hatırlatarak, adayların kontrollerini yapmaları ve tercihlerini tamamlamaları konusunda uyardı. Ersoy, tercihlerin hayırlı olmasını dileyerek sürecin tamamlandığını belirtti.

Üniversite Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

"YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusu, sınava giren binlerce aday ve aileleri tarafından merakla bekleniyor. ÖSYM tarafından yapılan açıklamalara göre, YKS tercih sonuçlarının 4 Ağustos'taki son tercih tarihinden itibaren 2 hafta içinde erişime açılması bekleniyor. Bu da, sonuçların 18 Ağustos tarihine kadar açıklanabileceğini gösteriyor. Üniversite kayıtlarının 19 Ağustos'ta başlayacağı göz önünde bulundurulduğunda, sonuçların bu tarihten önce ilan edilmesi büyük önem taşıyor.

Üniversite Kayıtları Ne Zaman?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirecekler. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Bu tarihlerde adayların kayıt işlemlerini tamamlamaları gerekiyor.

Ek Tercihler Ne Zaman Yapılacak?

Üniversite kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra, boş kalan kontenjanlar üniversiteler tarafından ÖSYM’ye bildirilecek. 2024-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlara ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak. Ancak merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

Editör: Elif Erbay