Dünyanın en zengin insanı unvanını geçen Aralık'ta Fransız lüks markası LVMH'nin CEO'suna kaptıran Elon Musk, Bloomberg listesine göre geri aldı. Dün itibarıyla Bloomberg, Tesla hissesindeki bir rallinin sonucu olarak Musk'ın gerçek zamanlı Milyarderler Endeksi'nin zirvesine yükseldiğini bildirdi. Bloomberg'e göre, piyasalar kapandıktan sonra Pazartesi günü Musk'ın net serveti 187,1 milyar dolar oldu ve Arnault'un 185,3 milyar dolarlık servetini geride bıraktı.

Tesla'nın dönüşü 2023'ten sonra hızlandı

New York Borsası'nda Tesla hissesi geçen yıl Twitter'ın problemli bir şekilde satın alımı ve daha sonra teknolojide yaşanan geniş bir pazar gerilemesi nedeniyle hızla düşmüştü. Fakat elektrikli araç üreticisi şirket, 2023'ten bu yana hızlı bir geri dönüş sağladı.

Kaybedilen en büyük servet rekoruna da sahip

Musk, yeniden dünyanın en zengin insanı unvanına sahip, ancak aynı zamanda tarihte herhangi birinin kaybettiği en büyük servet rekorunu da elinde tutuyor. Geçen yılın sonlarında Musk, serveti Kasım 2021'de yaklaşık 340 milyar dolardan Aralık 2022'de 137 milyar dolara düştükten sonra 200 milyar dolarlık serveti kaybeden ilk kişi olmuştu.