Yeni yıla günler kala hindi satışa sunuldu. Yeni yılı evlerinde geçirmek isteyenlerin planları arasında olan, restoranların menüsünde yer alan, ayrıca içi doldurarak satışa sunulan hindiye geçen yıla göre yüzde 115 zam geldi. Geçen yıl kilosu 130 TL olan hindi bu yıl kilosu 280 ile 350 lira arasında satışa sunuluyor. Bütün hindi fiyatı 1000 TL ile 2 bin TL arasında büyüklüğüne göre değişiyor. Hindinin kilo fiyatı 2021’de 35 TL seviyesindeydi.

Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 1. taksit ödemeleri başladı Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 1. taksit ödemeleri başladı

KİLOSU 280-350  LİRA OLDU
Kocaeli Kasaplar, Celepler, Besiciler, Tavukçular ve Evcil Hayvan Bakımı Esnaf Odası Başkanı İsmail Şalgam yılbaşı öncesi hindilerin esnafa geldiğini, kilo fiyatının 280 TL olduğunu belirterek, “Yüzde 115 zam normaldir, et fiyatlarına gelen zamlarda aynıdır. Biraz da hindinin fazla olmamasından kaynaklı. İstanbul’a da hindi buradan gidiyor.” dedi.

Türkiye Kasaplar, Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, yılbaşı dolayısıyla hindiye talebin arttığını ve 3 kilogram hindiye bin 500 TL istendiğini belirterek, "Şu anda etle kıyasladığımız zaman hindi daha pahalıdır. Et alıp yesinler, illaki hindi alınıp tüketilecek diye bir kanun yok. Biz almıyoruz, tavuk alsınlar" dedi."Bugün piyasada baktığımız zaman 3 kilo hindiye bin 500 TL para istiyorlar"

Yılbaşında hindiye olan talebin arttığını belirten Başkan Yardımcı, “Şu anda etle kıyasladığımız zaman hindi daha pahalıdır. Et alıp yesinler, illaki hindi alınıp tüketilecek diye bir kanun yok. Biz almıyoruz, tavuk alsınlar. Vatandaş bir kere kafasına koymuş, bugün piyasada baktığımız zaman 3 kilo hindiye bin 500 TL para istiyorlar. Biz ete 400-420 TL dediğimiz zaman pahalı geliyor. Bu olmaz, bu da günah. Bunun yerine et de tüketebilirler. Hindi besleyenler de bizim esnafımız, onlar da yılda bir defa para kazanacaklar. Fırsatçılık etmesinler, sene bir gün de bir fırsatçılık olmasın” dedi.