Yeşil pasaport; Devlete bağlı olan çalışan memurlara verilen pasaport türüdür. Yeşil pasaport yenileme için gerekli belgeler nelerdir bilmeniz gereken önemli bir konuyu kapsamaktadır. yetkili kuruluşlar tarafından verilen ve yurt dışı seyahat işlemleri sırasında kullanacağınız yeşil pasaportunuzun süresi  dolduğunda ise yenilenmesi gerekmektedir. Her bir pasaportun yenileme süresi olduğundan dolayı yenileme için gerekli belgeler hangisi olduğu öğrenilerek eksiksiz bir şekilde hazırlanması gereklidir. Öyle ki hazırlayacağınız gerekli belgeleri ise Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne gelerek iletmelisiniz.

Pasaport yenileme işlemini yapacak olan devlete bağlı çalışan memurlarında ödemesi gereken bir ücrete tabi tutulacak olduklarını söylemeliyiz. Pasaportunuz ile ilgili olarak yenileme işleminin sorunsuz şekilde yapılması için ise Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne başvurarak randevu almanız gerekecektir.

Yeşil Pasaport Yenileme Nasıl Yapılır?

Yeşil pasaport yenileme yapmanız için illa ki Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne gitmenize gerek yoktur. Teknoloji ve internetin sunduğu kolaylıklar neticesinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmi sayfası aracılığıyla da yenileme ile ilgili online başvuru işlemlerinizi yapmanız mümkündür. Yeşil pasaport yenileme için yapmanız gereken adımlar ise şu şekilde olması gerekmektedir:
  • İlk olarak ise online olarak pasaport yenileme yapacak olanların resmi web sayfasına giriş yapmaları gerekir
  • Daha sonra ise pasaport sayfasına gelerek pasaport türü ile ilgili seçiminizi de yapmalısınız.
  • Hangi il ve ilçe Müdürlüğüne bağlıysanız sistemden seçiminizi yapmalısınız
  • En son adım ise yeşil pasaport yenilemesinin yapılması içinde randevu tarihinin belirlenmesi olacaktır
Bu işlemleri tek tek yaptıktan sonra ise sizden yenileme içinde gerekli belgeleri beyan edeceklerdir. Böylelikle istenen belgeleri tek tek eksik olmadan hazırlayarak kuruma iletmeniz gerekecektir.

Yeşil Pasaport Yenileme Yapmak İçin Belge Hazırlığı

Yeşil pasaportunuz olmasını istiyor ve yurt dışına da sorunsuz bir şekilde seyahat yapmak istiyorsanız o zaman belge hazırlığını da eksiksiz şekilde yapmanız gerekir. Yeşil pasaport için İçişleri Bakanlığına Talebiniz, 1 adet biyometrik fotoğrafınız, Nüfus kartı aslınız,  Çalıştıkları kuruma ait imza sirküleri olması gerekmektedir. Yeşil pasaport yenileme için gerekli belgeler bunlardır.