Gündem

Yeniden Refah'tan istifa eden Şanlıurfa Belediye Başkanı konuştu! Başka partiye geçecek mi?

YRP'den istifa eden Şanlıurfa Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, başka bir partiye katılıp katılmayacağına yönelik sorulan soruya "Halka sordum, halk bağımsız olmamdan memnun" yanıtını verdi.

Abone Ol

Yeniden Refah Partisi'nden istifa eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı.

Gülpınar, Yeniden Refah Partisi'nden ayrılma nedenlerini ve yeni bir partiye geçeceğine dair iddiaları ele alarak, halkın bağımsız olarak devam etmesinden memnun olduğunu belirtti:

Halkın isteği doğrultusunda hareket ediyorum ve bağımsız olarak görevime devam edeceğim.

Gülpınar'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

  • "Halka rağmen siyaset yapılmaz. Halk ne derse o olur. Cumhurbaşkanının liderliği her zaman ayrıdır."
  • "Benim için makam ve mevki önemli değil. Sıfır borçla bir belediye devraldığımı söylemeyi çok isterdim. Hükümet zaten gerekli finansmanı sağlıyor."

"CHP'den bize teklif geldi"

  • "Yeniden Refah Partisi ile en başından beri görüştük, ancak süreçte bütün partilerden adaylık teklifleri aldım. CHP’den bile teklif geldi, fakat tercihimizi Yeniden Refah Partisi'nden yana kullandık."
  • "Partinin farklı bir yol izleyeceğini düşündüm, ancak aday tanıtımı sırasında odadan ayrıldım. İstediğimiz adaylar belirlenmedi, şikayetler oldu ve sonunda bana kongre kararı tebliğ edildi. Bardağı taşıran nokta buydu."
  • "Vatandaşlara AK Parti'ye katılmam konusunda fikrini sordum, genel kanı geçmemem yönündeydi. Büyükelçilik hayalim vardı, ancak olmadı. Urfa siyaseti benim için artık bitti."
  • "Benim için önemli olan halkın ne düşündüğü. Şu an bağımsız olarak devam etmemden memnunlar ve bu pozisyonumu sürdüreceğim."