Ekonomi

Yeni Skoda Octavia kaç TL oldu? İşte Skoda Octavia satış fiyatı ve özellikleri

Skoda Octavia dördüncü nesil yeni arabasını satışa sundu. Peki yeni Skoda Octavia'nın fiyatı ne kadar oldu? İşte dördüncü nesil Skoda Octavia satış fiyatı ve özellikleri.

Abone Ol

Skoda Octavia, dördüncü nesil yeni modeliyle Türkiye’de satışa sunuldu. 1996 yılından bu yana 7 milyonun üzerinde satış rakamına ulaşan Octavia, yenilenen tasarımı ve gelişmiş özellikleriyle dikkat çekiyor. Peki, yeni Skoda Octavia'nın fiyatı ne kadar? İşte dördüncü nesil Skoda Octavia'nın satış fiyatı ve özellikleri.

Yenilenen Tasarım ve Gelişmiş Özellikler

Yeni Octavia Sedan ve Combi modelleri, markanın yeni 2 boyutlu logosunu taşıyor. Yeniden tasarlanan Skoda ön ızgarası, Crystallinium Full LED Matrix ön farlar ve LED stop lambaları, modern ve sportif bir görünüm sunuyor. Uzunluğu 9 mm artarak 4.698 milimetreye çıkan yeni Octavia, Superb modelinden ilham alınarak daha sportif bir yaklaşımla tasarlandı.

İç mekanında ise sürdürülebilir materyaller öne çıkıyor. 13 inçlik yeni multimedya ekranı, 10 inç Sanal Kokpit dijital gösterge paneli ve çift bölgeli Climatronic sistem, tüm modellerde standart olarak sunuluyor. Aktif soğutma özellikli hızlı kablosuz şarj, USB-C girişi ve masaj özellikli ön koltuklar da yeni özellikler arasında yer alıyor.

Motor Seçenekleri ve Performans

Skoda Octavia, 115 HP mild hibrit ve 150 HP mild hibrit 1.5 TSI motor seçenekleriyle satışa sunuluyor. Ayrıca, 265 HP'lik 2.0 TSI motor seçeneği de bulunuyor. Mild hibrit motorlar, frenleme sırasında geri kazanılan enerjiyi 48 voltluk marş jeneratörü kullanarak lityum iyon bataryada depoluyor ve içten yanmalı motor elektrik gücüyle destekleniyor. Bu sayede yakıt verimliliği artırılıyor.

Donanım Seçenekleri ve Fiyatlar

Yeni Skoda Octavia, Elite, Premium, Prestige, Sportline ve RS olmak üzere beş farklı donanım seçeneği ile sunuluyor:

Elite: Çift bölgeli tam otomatik klima, 10 inç multimedya ekranı, 10.25 inç dijital gösterge paneli, LED ön ve arka farlar.
Premium: Kablosuz şarj sistemi, geri görüş kamerası, top LED arka aydınlatma sistemi, dinamik arka sinyaller.
Prestige: Temassız anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, lounge yarı deri döşemeler, elektrikli hafızalı ve ısıtmalı ön koltuklar, elektrikli bagaj kapağı.
Sportline: Premium donanıma ek olarak, 3 kollu çok fonksiyonlu deri spor direksiyon, sportline koltuk döşeme, sürüş modu yönetimi, progresif direksiyon simidi.
RS: Adaptif şasi kontrol sistemi, üç bölgeli tam otomatik klima, RS Suedia döşeme, ısıtmalı arka koltuklar, masaj fonksiyonlu koltuklar,

Canton ses sistemi, 13 inç multimedya ekranı, head-up display, adaptif hız sabitleyici, park asistanı ve spor koltuklar.
Fiyatlar

Yenilenen Skoda Octavia Sedan, lansmana özel 1.719.900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Octavia RS versiyonu ise 3.499.900 TL’den başlayan fiyatlarla satışta. 265 HP ile 2.0 litre TSI motorla donatılan Octavia RS, 370 Nm tork değerine ve 250 km/s maksimum hıza sahip. 0-100 km/s hızlanmasını 6.4 saniyede gerçekleştiren model, 7 ileri otomatik DSG şanzımanla eşleştirildi.

Renk Seçenekleri ve Güvenlik Özellikleri

Yenilenen model, Phoenix Turuncu, Mamba Yeşili, Kadife Kırmızı, Grafit Gri, Gümüş, Büyülü Siyah, Yarış Mavisi ve Ay Beyazı renk seçenekleri ile sunuluyor. Sürücü yorgunluk takip sistemi, yeni akıllı park asistanı ve 10 adede kadar hava yastığı gibi güvenlik teknolojileri de bulunuyor. Öne çıkan diğer güvenlik özellikleri arasında, ön bölge frenleme asistanı, adaptif hız sabitleyici, şerit takip asistanı, elektrikli çocuk kilidi, şerit konumlama asistanı ve şerit değiştirme asistanı yer alıyor.

Yeni Skoda Octavia, hem tasarımı hem de teknik özellikleri ile dikkat çekerken, geniş motor ve donanım seçenekleri ile kullanıcılarına hitap ediyor. Bu yeniliklerle birlikte, Skoda Octavia’nın dördüncü nesli, Türkiye pazarında iddialı bir konuma sahip olmayı hedefliyor.