Küresel ısınma ve çevre kirliliği devam ederken bilim insanları yeni salgınların kaçınılmaz olarak ortaya çıkmasını normal karşılıyor. Bu salgının ne olacağı henüz netlik kazanmasa da 12 Haziran 2023 Pazartesi günü Peru'dan çıkan haber herkesi tedirgin etmeye yetti.
Peru Sağlık Bakanlığı, 200 ölüm ve en az 130 bin vakayla bugüne kadarki en kötü dang humması salgınıyla mücadele ettiğini açıkladı.
MİLYONLARCA EV DEZENFEKTE EDİLDİ
Reuters haberine göre, yaşanan vefatların birçoğu, virüse yakalananlarla başa çıkmak için bir araya geldiği söylenen kuzey bölgesinde oldu.
Yetkililer, hastanelerin aşırı kalabalık olması nedeniyle sıkışıp kaldıklarını ve enfeksiyonun yayılmasına mani olmak amacıyla ülke genelinde milyonlarca evi dezenfekte ettiklerine değindi.