Prof. Dr. Ali İlseven, Damla İlseven ve Şerife Kalkan hakkında, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na “Nitelikli dolandırıcılık”, “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak ve Yönetmek”, “Resmi Belgede Sahtecilik” gibi çok sayıda suçtan suç duyurusunda bulunuldu.
Aynı zamanda CİMER üzerinden YÖK’e başvurmaya başlayan çok sayıda mağdur, acil bilgi talebinde bulunuyor.
Ünlü Yazar da savcılığa gitti
Hayali üniversite konusunda suç duyurusunda bulunanlar kervanına, 20’den fazla kitabı bulunan ünlü yazar, sosyal hizmet uzmanı ve çocuk gelişimi uzmanı Adil Maviş de katıldı. Sosyal medyada ve medyada yakından tanınan ünlü isim Adil Maviş, bugün yaptığı açıklamada, “Ali İlseven isimli şahısla bir süre önce ortak bir tanıdık aracılığıyla tanıştım. Ali İlseven benden, internet üzerinden eğitim verdiğini söylediği üniversiteye öğrenci kazandırmamı talep etti. Sistemi incelediğimde, açtıkları sahte internet siteleri üzerinden insanların paralarını, umutlarını alarak sahte diploma verdiklerini tespit ettim. Bu yasadışılığı görünce birlikte çalışamayacağımı söyledim. Bunun üzerine bana karşı sosyal medya ve bazı internet siteleri üzerinden saldırıya geçti. Ben de topladığım belgeleri avukatım aracılığıyla savcılığa teslim ederek vatandaşlık görevimi yaptım” dedi.
Öğrenci başına 2000 – 4000 EURO
Avukat Dilara Damla Öksüz ise akıl almaz dolandırıcılık olayı hakkında şu bilgileri verdi:
“Dolandırıcılık ağı, internet üzerinden kurdukları sahte üniversite siteleri ile yürütülmektedir. Ali İlseven ve Damla İlseven, devlet kurumlarını ve üniversiteleri taklit eden internet siteleri kurarak, bu siteler üzerinden öğrencilere sahte diplomalar vermekte ve bu diplomaların Türkiye'de YÖK denkliği olduğu ve 168 ülkede geçerli olduğu algısını yaratmaktadır.
Bu sahte siteler üzerinden, sahte eğitim programları ve diplomalar için öğrencilerden 2000-4000 Euro arasında değişen ücretler talep edilmekte, ağına düşürdüğü vatandaşlardan elde ettiği haksız kazanç ile dolandırıcılık sistemini günden güne geliştirmektedir.
İnternet adresi var mektup adresi yok!
Hayali üniversiteye kayıt olanların yanıldığı en önemli nokta; edu.tr uzantısı. Birüniversite değilseniz bu uzantıyı kullanamazsınız. Savcılığın YÖK ve ilgili domain şirketi ile yapacağı yazışma sonucu bu skandalın nasıl gerçekleştiği ortaya çıkacak.
Türkiye’deki üniversiteler gibi ...edu.tr uzantılı https://yenipazar.edu.tr adresinden yayın yapan üniversitenin bir mektup adresi, posta kodu yok. İletişim bölümünde sadece e-posta adresi ve Kosova’ya ait bir telefon numarası var.
Yeni Pazar Üniversitesi Türkiye üniversitesi ise hangi şehrimizdedir?
Üniversite Kosova’da ise neden bir mektup adresi yok?
Üniversitenin sitesinde neden akademik kadro yok?
Sırbistan'daki Novi Pazar Üniversitesi'ni taklit ediyorlar
Mezun olanlara verilen diplomalarda Yeni Pazar Üniversitesi değil Novi Pazar University yazıyor. Sırbistan’daki Novi Pazar Üniversitesi ile yapılan yazışmada Yeni Pazar diye bir üniversite ile hiçbir ilişkilerinin olmadığı belgelendi.”