Kamu kurum ve kuruluşlarına binlerce eleman alınacak. İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla alınacak elemanlar arasında, en çok iş arayan işsiz kişilerin alanları bulunuyor. 

İş arayanlar öncelikle; “İŞKUR'un aktif ilanlarına nasıl erişebilirim?” diye soruyor. Ayrıca şu sorular da çok sorulan sorular arasında bulunuyor: İŞKUR hangi alanlarda personel alacak? İŞKUR’da hangi meslek grupları aktif? İŞKUR personel alımları için hangi başvuru şartları gerekiyor? İşte bu soruların yanıtları ve işte ayrıntılar…

İŞKUR aşçı, kasiyer, depocu, satış elemanı, muhasebeci, güvenlikçi alacak

Yıllardır işsizlere iş bulan İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR), işsizlere umut olmayı sürdürüyor. İŞKUR yine farklı iş kollarında binlerce personel alacak.

İŞKUR’un duyurduğu işe alım süreçleriyle ilgili bilgiler netleşti. İŞKUR aktif iş ilanları üzerinden, birçok meslek dalında eleman alınacağını duyurdu. Alım yapılacak alanlar arasında aşçı / mutfak elemanı, güvenlikçi / güvenlik görevlisi, satış elemanı, depocu / depo görevlisi, satış elemanı / satışçı, makineci, muhasebeci, lojistik, temizlik görevlisi / temizlikçi gibi birçok pozisyon bulunuyor. 

Gram, çeyrek, yarım ve tam altın fiyatları bugün ne kadar? (26 Kasım 2024) Gram, çeyrek, yarım ve tam altın fiyatları bugün ne kadar? (26 Kasım 2024)

İŞKUR’un alım yapacağı meslek grupları

İŞKUR’un iş alımı yapacağı meslek grupları ve bunların kontenjan sayıları belli oldu. İşe alınacak meslek grupları ve kontenjanları şu şekilde: 
Beden İşçisi (Genel): 23.884
Temizlik Görevlisi: 4.391
Satış Elemanı / Danışmanı: 1.916
Konfeksiyon İşçisi: 1.708
Servis Elemanı (Garson): 1.697
Paketleme İşçisi: 1.491
Ambar/Depo Görevlisi: 1.441
Makineci (Dikiş): 1.338
Kasiyer: 1.142
Ön Muhasebeci: 1.081
Depo İşçisi (Elleçleme): 974
Tır-Çekici Şoförü: 969
Şoför-Yük Taşıma: 877
Plastik Enjeksiyon Üretim Elemanı: 860
Bulaşıkçı (Stevard): 826
Gazaltı Kaynakçısı (Mıg-Mag Kaynakçısı): 818
Büro Memuru (Genel): 815
Mutfak Görevlisi: 769
Aşçı: 745
Reyon Görevlisi: 728
Forklift Operatörü: 721
Beden İşçisi (Temizlik): 717
Perakende Satış Elemanı (Gıda): 716
Market Elemanı: 704
Akaryakıt Satış Elemanı (Pompacı): 696
Güvenlik Görevlisi: 685
Satış Danışmanı / Uzman Yardımcısı: 671
Elektrikçi (Genel): 632
Sevkiyat Görevlisi: 563
Kurye: 501

İŞKUR’da iş arama kaydı nasıl oluşturulur?

İŞKUR’da iş arayan kaydı oluşturmak için neler yapılması gerektiği belli oldu. Diğer ilanlara ulaşmak isteyen adayların öncelikle İŞKUR’a kaydolması gerekiyor. Kayıt için T.C. kimlik numarasını gösteren bir belge ile İŞKUR şubelerine bizzat başvurabileceğiniz gibi, ‘www.iskur.gov.tr’ internet adresinden girip, online olarak "üye ol" seçeneğine tıklayarak işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

İnternette iş ilanlarına nasıl başvurulur?

Adayların kaydı yaparken kullandığı e-posta adresi veya cep telefonu numarasının doğruluğuna dikkat etmesi gerekiyor. Başvuruyu yaparken girilen kimlik bilgileri, kimlik paylaşım sistemi üzerinden doğrulanır. İletişim bilgileri ile birlikte belirlediğiniz şifreyi girerek kullanıcı kaydınızı tamamlayabilir, sonrasında sisteme giriş yapabilirsiniz. 

İnternet üzerinden verilen iş ilanlarına başvurmak için yapılması gerekenler önemlidir. İş ilanına rastlayan iş arayan kişi, öncelikle girişi yaptıktan sonra, "bana uygun işler" bağlantısına tıklayarak, özgeçmişindeki bilgilere göre uygun açık iş ilanlarını görüntüleyebiliyor. "Ara" sekmesine de tıklayarak, bulunduğu il ve mesleğini yazıp arama yapabilir. Gereken girişleri yapıp, istenen yerleri doldurduktan sonra, ekranda görünen bilgileri kontrol ettikten sonra başvuru tamamlanabilir. Aday, başvurusunun durumunu takip etmek için, "başvurularım" sekmesini tıklayabilir

Editör: Elif Erbay