Hava Durumu

Yeni haftada hava nasıl olacak?

Türkiye bir süredir yağışlı hava koşullarıyla karşı karşıya. Yeni hafta itibarıyla özellikle iç, kuzey ve güney bölgelerde yağışların şiddetli olması bekleniyor. Ancak, Cuma gününden itibaren bu yağışlı hava sisteminin ülkeyi terk etmesiyle birlikte sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkacak.

Abone Ol

Yurt genelinde yağışlı hava etkisini göstermeye devam edecek ve bazı bölgelerde yer yer kuvvetli yağışlar bekleniyor. Hafta başında başlayacak yağışlar, hafta ortasına kadar sürecek. Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, yağışların etkili olacağı iller hakkında şu bilgileri paylaştı:

"Pazartesi günü Ankara başta olmak üzere Kayseri, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Samsun, Ordu, Tokat ve Çorum çevrelerinde yağış bekliyoruz. Salı ve çarşamba günleri ise iç bölgelerde, yani Isparta, Burdur, Antalya’nın kuzeyi, Konya, Karaman, Yozgat, Sivas, Kayseri, Samsun, Tokat ve Ordu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar olacağını tahmin ediyoruz."


Perşembe ve cuma yağışların yurdun büyük kısmını terkedeceğini, doğu kesimlerde bir süre daha devam edeceğini vurgulayan Macit,

"Hava sıcaklığı pazartesi ve salı günü mevsim normallerinin altında olacak, cuma gününden itibaren kuzey batı kesimlerden itibaren artacak. Hafta sonunda da mevsim normallerinin üzerine çıkmasını bekliyoruz" dedi.