Yazar Erdem Semiz’in Kaleminden:
Erdem Semiz, çocuk edebiyatının sevilen isimlerinden biri olarak tanınmaktadır. Semiz, “Boza” ile çocukların hayal gücünü geliştirecek, onları farklı dünyalara taşıyacak bir hikaye sunuyor. Hikayenin merkezinde, cesaret, dostluk ve macera dolu bir yolculuk yer alıyor.

Topkapı Sarayı tarihinde ilk kez gece ziyaretine açılıyor Topkapı Sarayı tarihinde ilk kez gece ziyaretine açılıyor

Çizer Fırat Soydan’ın Fırçasından:
Fırat Soydan’ın zarif ve ayrıntılı çizimleri,

“Boza”nın hikayesini görsel bir şölen haline getiriyor. Soydan, karakterlerin ve mekanların her bir detayını büyük bir titizlikle işleyerek okuyucuları hikayenin içine çekiyor.

Boza’nın Konusu:
Üç Ağaç Yarımadası’na huzursuzluk hakimdir. Mahalle sakinleri hava karardığında sokağa çıkmaya korkmaktadır. Bölgedeki tekinsizlik insanların şehri terk etmelerine sebep olmaktadır. Bu gidişata dur demeye çalışan birkaç kahraman bozacı ortaya çıkar. Bozacıların attığı “boozaaaa” narası artık sadece bir satış yöntemi değil, mahalle sakinlerine güven veren, çetecilere ise korku salan bir haykırıştır. Ancak tehlikeli ve kalabalık çetelere meydan okuyan bozacıların işi hiç kolay olmayacaktır. Esnaf ise bu durumdan muzdariptir. Halk kendi başının çaresine bakmanın bir yolunu bulacaktır.

Yazar: Erdem Semiz
Çizer: Fırat Soydan
 

Pungo Animation Studio ve Alfa Çocuk TV’den Bir İlk:
Bizler her zaman çocukların hayal dünyasını zenginleştirecek projelere imza atmayı amaçlıyoruz. “Boza” çizgi romanı, bu vizyonumuzun en yeni örneği. Gençlerin ve çocukların eğlenirken öğrenmelerini, hayal güçlerini geliştirirken değerli hayat dersleri almalarını istiyoruz.

“Boza”, tüm kitapçılarda ve çevrimiçi platformlarda satışa sunulmuştur. Çocuklar ve gençler için mükemmel bir hediye olan bu çizgi romanı kaçırmayın!

Editör: Gülizar Çiçek