Gündem

Yeni açıkladılar... Fethullah Gülen 5 ay önce öldü

Bir dönem Gülen’in sağ kolu konumunda olan, sonra ayrılan Yazar Latif Erdoğan, terör örgütü lideri Fethullah Gülen’in öldüğünü ilk olarak Samimi Haber’e açıklamıştı. Bugün ölümün kesinleşmesi üzerine tekrar aradığımız Erdoğan, Gülen’in 5 ay önce öldüğü iddiasını yineledi.

Abone Ol
Haber Merkezi

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) lideri Fethullah Gülen’in, bugün 25 yıldır yaşadığı ABD’de öldüğü açıklandı. Fethullah Gülen’in öldüğü bugün açıklansa da bir süredir öldüğüne dair ya da ulaşılamadığına dair iddialar sosyal medyada ya da dış basında daha önce de ileri sürülmüştü. Ergenokon, Balyoz ve askeri casusluk gibi kumpas davaları, 7 Şubat MİT krizi ve 15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki FETÖ’nün elebaşı olan Gülen hakkında Türkiye’de çok sayıda dava bulunuyordu.

‘Mezarım gizli olsun, kimse bilmesin’ 

Gülen’in ölümünü örgütün iç dengelerini iyi bilen Yazar Latif Erdoğan’a sorduk. Erdoğan, Samimi Haber’e Gülen’in 5 ay önce öldüğünü, ölümünün kamuoyuna yeni duyurulduğunu açıkladı. Öte yandan Latif Erdoğan’a, örgüt elebaşının mezar yerinin bilinmesini istemediğine dair iddiaları da sorduk. Gülen’in bundan çok uzun süre önceki vasiyetini hatırlatan Erdoğan, “mezarım gizli olsun, yerini birkaç kişi dışında kimse bilmesin” yönündeki sözlerini hatırlattı. 

Ölümün geç açıklanmasının sebebi iç dengeler

Bir ihtimal bir mezar yeri açıklanıp, örgüt mensuplarına terör örgütü liderinin gömülü olduğu yerin orası olduğunun söylenebileceğini vurgulayan Erdoğan; fakat gerçek mezarının yerini birkaç kişinin bileceğini söyledi. Kendisinin Gülen’in en az 5 ay önce öldüğünü düşündüğünü, bir yere gömüldüğünü, fakat mezar yeri olarak burasının açıklanmayacağını belirten Erdoğan; ölümün geç açıklanmasının sebebinin örgütün iç dengeleri olduğunu vurguladı.

CIA yeni bir lider atamaz

19 Temmuz’da Gülen’in öldüğü yönündeki iddialar üzerine Samimi Haber’e konuşan Erdoğan, o dönem örgütü kuran ve halen yöneten Amerikan dış istihbarat birimi CIA’nın, FETÖ için Gülen’den sonra yeni bir lider atamayacağını düşündüğünü söylemişti. Erdoğan; “Diyelim, 10-12 kişilik bir heyet oluşturulur ülke imamları çapında. Örgütü o heyet yönetir. Heyetten kişiler sırayla heyete başkanlık yapar ama örgüte liderlik yapamaz. Fetullah Gülen’in yerine biri seçilmeyecek. Gülen’in yerini kimse doldurmaz diye kimseyi lider seçmezler” diye konuşmuştu. 

Temmuz ayında FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in yeğeni Ebuseleme Gülen’in, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda amcasının (Fethullah Gülen) Cevdet Türkyolu ve diğer bazı FETÖ’cüler tarafından kaçırıldığını, sağlık durumunun çok kötü olduğu yönündeki iddialarını sorduğumuz Erdoğan; o dönemde de sorumuzu “Gülen’in öldü", fakat “toparlanıncaya kadar saklayacaklar" diye yanıtlamıştı. 

Bundan sonra örgüt ne amaçla kullanılacak?

Erdoğan, CIA’nın FETÖ için bir yeni lider belirleyip belirlemeyeceği, örgütün tek parçalı kalıp kalmayacağı ve küresel istihbarat örgütleriyle ilişkisi konusundaysa şunları söylemişti: "Cemaatin yapısını idare edebilmeleri için CIA, MOSSAD, patronlar... Gülen'den sonra örgüt tamamen İnglizlerin kontrolü altına girecek ve üç ya da dört parçaya bölünecek.  Birkaç parçaya bölüp, onun başına bir kişi de verebilirler. Bölmeden zaten idare edemezler."

Bundan sonra FETÖ’nün Türkiye’de darbe girişiminde bulunup bulunmayacağı konusundaki düşüncelerini de açıklayan Erdoğan, örgütün artık böyle amaç için kullanılmayacağını savunmuş; “Artık örgütü darbe vesaire için kullanamazlar. Ancak İslam'ı içten yıkmak için kullanırlar" yorumunda bulunmuştu.