Filistinli sivillerin katledildiğini söyleyen Yemen'deki Husiler İsrail'e yeniden füze attı. Husiler füze atmayı sürdüreceklerini açıkladı.

İsrail Yemen'den füze atıldığı duyurdu.

Açıklamayı İsrail ordusu yaptı. Kızıldeniz'den İsrail topraklarına gönderilen füzenin savunma sistemi tarafından imha edildiği belirtildi. Füzenin ardından savaş uçaklarının havalanarak İsrail'e ulaşmadığı aktarıldı.

Yemen'in başkenti Sana'da 2014'ten bu yana kontrolde olan Husi güçleri saldırıyı üstlendi.

Husi güçlerinin Başbakanı Abdelaziz Bin Habtour şu açıklamayı yaptı: “Bu dronlar Yemen'e ait. Sayın Cumhurbaşkanı Mehdi El Meşat, her taraftan tüm askeri güçleri yönlendirmiş ve devrimin lideri Abdulmelik Bedreddin El-Husi, halkımızın içinde bulunduğu bu saldırgan ve baskıcı saldırıya karşı direnmeye doğrudan ve dolaylı katkımız için açık bir emir vermiştir. Filistin topraklarında aileler, kadınlar, çocuklar, yaşlılar katlediliyor.”

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Sari de sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Çeşitli noktalara balistik füze ve İHA saldırısı yapıldığı doğrulandı. İsrail'in Gazze'deki saldırısı bitene dek Yemen'in de saldırmaya devam edeceği dile getirildi.


Öte yandan gün içinde de İsrail'e dönük insansız hava araçları (İHA) ve füzelerle saldırılar gerçekleşmişti.

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya es-Seri, düzenlediği basın toplantısında, çok sayıda füze ve İHA'larla İsrail'i hedef aldıklarını açıkladı.