Bakan Güler, yaptığı açıklamada, 1 Ocak'tan itibaren Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde, başta PKK olmak üzere terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonlarda 2 bin 84 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Güler, sınırlarda yasa dışı geçişlere karşı da yoğun bir mücadele yürütüldüğünü ifade ederek, "1 Ocak'tan itibaren sınırlarda 199 bin 898 kişinin yasa dışı geçişi engellendi. Bu süreçte 13 bin 156 düzensiz göçmen ile 590 terörist yakalandı" dedi.

ABD’den F16 Alımı ve Modernizasyon Gelişmeleri

BAT grubu sigaralar boykot ediliyor: Hangi sigaralar satılmayacak? BAT grubu sigaralar boykot ediliyor: Hangi sigaralar satılmayacak?

Bakan Güler, Türkiye'nin hava savunma kabiliyetini güçlendirmek adına ABD ile gerçekleştirilen teknik toplantıların tamamlandığını duyurdu. F16 uçaklarının alımı ve modernizasyonu konusunda yapılan görüşmelerin olumlu bir şekilde ilerlediğini belirten Güler, "ABD ile teknik toplantılar tamamlandı. Bir an evvel olumlu ve somut adımlarla sürecin başlatılmasını bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

Milli Savunma Bakanı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin güvenlik ve savunma alanındaki kararlılığını vurgulayarak, Türkiye'nin terörle mücadelede ve savunma alanındaki kapasitesini güçlendirmek adına attığı adımların süreceği mesajını verdi.