Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı, 5 Haziran Pazar günü yapılacak. Eğitim öğretim hayatına lisede devam edecek 8. sınıf öğrencilerinin gireceği sınav öncesi öğrenciler heyecanlı. 5 Haziran Pazar günü bütün yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerinde yapılacak LGS sınavının birinci oturumu, Türkiye saati ile 09.30’da başlayacak. Sınavın ikinci oturumu ise 11.30’da başlayacak. Sınava yaklaşık 1 milyon öğrenci katılacak.

Sözel alandan 50 sorunun sorulacağı birinci oturumda süre 75 dakika olarak belirlendi. Sayısal alandan 40 sorunun sorulacağı ikinci oturumda ise süre tam 80 dakika.

Sınava maskesiz girilecek. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Maske zorunluluğu yok. İnşallah öğrencilerimiz maskesiz ve rahat bir şekilde sınava girecek” dedi. Sınava giriş için geçerli bir kimlik belgesi ve sınava giriş belgesi getirilmesi zorunlu. Öğrenciler, yanlarında en az iki adet kurşun kalem, bir adet kalemtıraş ve iz bırakmayan silgi götürecek. Öğrenciler, sınavın ilk 30 ve son 15 dakikasında salondan çıkamayacak.