Gündem

Aylar önce 'sonucu' duyurmuştuk! Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Mustafa Kurtaran oldu

Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanlığı için gerçekleştirilen seçimlerde, Mustafa Kurtaran yeni başkan olarak göreve getirildi. Samimi Haber'in aylar öncesinde yayımladığı anket sonuçlarında başkanlığa yakın ismin Mustafa Kurtaran olduğunu duyurmuştu.

Abone Ol

Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk'ün, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı seçilmesi nedeniyle boş olan başkanlık için seçim yapıldı.

Samimi Haber'in geçtiğimiz haziran ayında yayımladığı haberde, anket sonuçlarında Mustafa Kurtaran'ın açık arayla başkanlık koltuğuna yakın olduğunu duyurmuştu.

Nitekim yapılan oylamada 300 üyenin 141'inin oyunu alan Yargıtay 3. Ceza Dairesi Üyesi Mustafa Kurtaran başkanlığa getirildi.

FETÖ ve terör dosyalarına bakıyor

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, FETÖ başta olmak üzere kritik terör suçları dosyalarına bakmasıyla dikkat çekiyor.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, sadece 2022 yılında 10 bin 373 dosyada hüküm tesis etti. Bu dosyalardan 7 bin 975'i FETÖ, 1406'sı PKK, 992'si ise DEAŞ, El Kaide ve DHKP-C gibi örgütlere ilişkin oldu.

Mustafa Kurtaran kimdir?

Kurtaran, meslekte bulunduğu süre içerisinde bütün bölgelerde fiilen hizmet yaptı. Mustafa Kurtaran, 1966 yılında Bingöl’de doğdu.

Bingöl hakim adayı olarak mesleğe başlayan Kurtaran, bazı ilçelerde ve İzmir'de hakimlik yaptı, İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi başkanlığı görevlerinde bulundu.

Yargıtay üyeliğine 2014'te seçilen Kurtaran, evli ve üç çocuk babası.