Hamas'ın silahlı kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın "Aksa Tufanı" adı altında 7 Ekim'de başlattığı geniş çaplı saldırının ardından Filistin-İsrail savaşı 10. gününde devam ediyor. İsrail'in Gazze'ye bombardımanları devam ederken, resmi rakamlara göre, çatışmalarda ölenlerin sayısı 2 bin 750'i geçti.

YARDIM TIRLARI HAZIR HALDE BEKLİYOR

Öte yandan Mısır Kızılayı Kuzey Sina Müdürü Halid Zayid, İsrail'in Gazze Şeridi'ni bombardıman altında tuttuğu bu zorlu dönemde yardım tırlarının, Gazze'ye giriş için hazırlık yaptıklarını açıkladı. Mısır Kızılayı ayrıca Türkiye, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden yardım malzemelerini El-Ariş Uluslararası Havalimanı'na getirdiklerini duyurdu.

Samih Şükri

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Kahire'de Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna ile bir araya geldi ve görüşme sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında Mısır'ın Filistin meselesinin tasfiyesini reddettiğini vurguladı. Şukri ayrıca Mısır'ın Gazze'deki gerilimi kontrol altına almaya yönelik çabalarını sürdürdüğünü ve insani yardımların bölgeye ulaştırılması için hazır bekletildiğini belirtti.

Ancak Şukri, İsrail'in Gazze'ye geçişi kolaylaştırmadığını ve insani yardımların Mısır'ın Refah Sınır Kapısı'nda beklediğini ifade etti.

FRANSA 10 MİLTON EURO YARDIM YAPTI 

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna da Gazze'deki durumun tehlikeli boyutlara ulaştığını ve bölgenin genel güvenliğini tehdit etmeye başladığını belirterek, Fransa'nın Gazze'deki insani yardım kuruluşlarına 10 milyon euro tahsis ettiğini açıkladı. Colonna ayrıca İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki kuşatmasının uluslararası hukukun ihlali olduğunu belirterek Gazze'deki sivillerin korunması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini ifade etti. Colonna, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile de görüşmüştü.