Mehmet Esen'in hem senaristliğini, hem yönetmenliğini, hem de yapımcılığını üstlendiği Yapayalnız filmi, Kasım ayında izleyicilerle buluşuyor. Filmin çekimleri, corona virüs vakalarının artması nedeniyle defalarca ertelenmişti. Bu süreçte filmin oyuncularından Rıza Akın, çekimlerin ardından hayatını kaybederek son filmini göremeden aramızdan ayrıldı.

Farah Zeynep Abdullah'a Yılmaz Güney göndermesi Farah Zeynep Abdullah'a Yılmaz Güney göndermesi

DurakMedya’dan Mustafa Barış Durak’ın haberine göre, Yapayalnız filminin oyuncu kadrosunda Halil Ergün, Fırat Tanış, Reha Özcan, Ali Erkazan ve Rıza Akın gibi usta isimler yer alıyor. Çekimleri pandemi döneminde uzun süre kesintiye uğrayan film, nihayet Kasım ayında vizyona girmeye hazırlanıyor. Müzikleri ise ünlü müzisyen Erkan Oğur tarafından bestelenmiş.

Filmin en dikkat çekici detaylarından biri de, her ikisi de sürgün yıllarında Paris'te hayatını kaybeden Yılmaz Güney ve Ahmet Kaya’nın hikayelerine filmde yer verilmesi. Mehmet Esen, filmin son hazırlıklarını Fırat Tanış ile birlikte tamamlarken, tüm sinemaseverleri Yapayalnız’ı izlemeye davet etti.

Rıza Akın, son filmini göremeden aramızdan ayrıldı

Film çekimlerinden kısa bir süre sonra 65 yaşında hayata veda eden usta oyuncu Rıza Akın, rol aldığı Yapayalnız filmini göremeden yaşamını yitirdi.

Editör: Elif Erbay