Wi-Fi tehlikesi: Tüm verilerinizi kaybedebilirsiniz Wi-Fi tehlikesi: Tüm verilerinizi kaybedebilirsiniz

Massachusetts Institute of Technology (MIT) ve California Üniversitesi'ndeki araştırmacılar arasındaki işbirliği sonucunda ortaya çıkan bu gelişme, yapay zeka modellerinin daha küçük ve özelleştirilmiş uygulamaları kendi başına oluşturabileceğini gösteriyor.

Bu yenilik, Aizip adlı bir proje ile gerçekleşti. Aizip, ChatGPT gibi büyük yapay zeka modellerini kullanarak günlük hayatta pratik olarak kullanılabilen küçük yapay zeka sistemleri geliştirebiliyor. Örneğin, işitme cihazlarının geliştirilmesi, petrol boru hatlarının izlenmesi veya nesli tükenmekte olan türlerin takibi gibi alanlarda bu özel modellerin kullanılabileceği belirtiliyor.

Aizip'in CEO'su Yan Sun, bu gelişmeyi "Daha büyük modelleri kullanarak daha küçük modeller oluşturuyoruz, adeta daha büyük bir kardeşin küçük kardeşine yardım etmesi gibi. Bu, kendini geliştiren daha büyük bir yapay zeka sürecine doğru atılan ilk adımdır. Yapay zeka modellerinin artık kendi türlerini oluşturabileceğini gösteren bir kilometre taşıdır." şeklinde açıkladı.