Günümüzde yapay zeka kavramı sıkça duyuluyor ve hayatımızda giderek daha fazla yer kaplıyor. ChatGPT ise bu yapay zekanın günlük hayatımızdaki bir parçası haline geldi. OpenAI'nin yaptığı güncelleme ile artık ChatGPT, kullanıcıları hatırlayacak ve onlarla daha kişisel bir etkileşim kuracak.

Microsoft Ve Openai, İnsansı Robot İçin 50 Milyon Dolar Yatırım Yapacak

ChatGPT'nin hafızası iki şekilde çalışıyor: Kullanıcılar belirli bilgileri hatırlamasını isteyebilir veya ChatGPT, kullanıcılarla etkileşim kurduğu sürece bilgileri otomatik olarak depolar. Bu şekilde, ChatGPT'nin her seferinde hatırlatılmasına gerek kalmadan daha kişisel bir deneyim sunması amaçlanıyor.

Ancak, bazı kullanıcılar OpenAI'nin bu bilgileri toplama ve kişiselleştirme konusundaki endişelerini dile getiriyorlar. OpenAI ise kullanıcıların kontrolünde olduğunu ve hassas bilgileri hatırlamayacağını belirtiyor. Ayrıca, ChatGPT'nin hafızasını yönetmek için bir "Manage Memory" bölümü sunulacak ve kullanıcılar istedikleri zaman ChatGPT'nin bir şeyi unutmasını veya kaldırmasını sağlayabilecekler.

Whatsapp artık internetsiz kullanılabilecek! Whatsapp artık internetsiz kullanılabilecek!

Yapay Zeka Openai

OpenAI ayrıca "Temporary Chat" özelliğini sunarak, ChatGPT'nin kişisel bilgileri depolamadan hızlı bir şekilde sohbet etme imkanı sağlıyor. ChatGPT'nin hafızası varsayılan olarak açık olacak ve bu bilgilerin ileride modellerin eğitimi için kullanılacağı belirtiliyor.