Elde ettiği ulusal ve uluslararası başarılara göğsümüzü kabartan, örnek kişiliği ve duruşu ile herkesin sevgisini kazanan Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol ve Milli Takımımızın kaptanı efsane sporcu Eda Erdem Dündar’ın heykelinin yapımı devam ediyor.

Beşiktaş’ta tüzük kongresi Beşiktaş’ta tüzük kongresi

Kulübümüz, Başkanımız Ali Y. Koç’un Tüzük Tadili Kongresi’nde verdiği müjdeli haber sonrası çalışmalara başlamış, heykelin yapımı için Voleyboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt’ın önderliğinde Heykeltraş ve Y. Mimar Pınar Öktem Doğan ile anlaşmıştı.

Kaptan Eda Erdem’in efsanelerimiz arasına yapılacak heykelini hayata geçiren Heykeltraş ve Y. Mimar Pınar Öktem Doğan, heykelin yapım süreciyle ilgili kulüp mecralarımıza açıklamalarda bulundu.


EDA ERDEM’İN HEYKELİNİ ONUN DURUŞUNDAKİ DUYGUYLA İLİŞKİLENDİREREK BAŞARIYA GİDEN YOLDAKİ DÜŞÜNCELERİNİ, EMEKLERİNİ VE GÜCÜNÜ YARATIM SÜRECİNDE KİLE TAŞIYOR VE İZLEYİCİYE AKTARIYORUM

Voleybol'un Efsanesi Eda Erdem'in heykeli yapılıyor!

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Haftası’nda açılışı yapılması planlanan Eda Erdem Dündar heykeliyle ilgili Pınar Öktem Doğan,

“Bu eser ile Eda Erdem’in heykelinin biçimini onun duruşundaki duyguyla ilişkilendirerek başarıya giden yoldaki düşüncelerini, emeklerini ve gücünü yaratım sürecinde kile taşıyor ve izleyiciye aktarıyorum.

Onun görselinde bu heykelde başarı soyuttan somuta çevrilerek simgeselleştirilmekte ve gelecek nesillere, dolayısıyla dünyaya katkıda bulunmaktadır.

Bir eseri meydana getirmek öncelikle tasarım sürecinden başlar. Bu bölüm benim için zorlanmadığım bir süreçti. Çünkü Eda Erdem büyük başarıdan sonra bakışları ve duruşuyla öylesine her şeyi ifadelendirmiş ki bana kalan oradaki ifadeyi kile taşımak oldu.

Yerleşeceği alanda eserin bütünlüğünü sağlamak adına ölçek ilişkilerini de içine alan kaide tasarımı bu sürece dahil oldu ve tamamlandığında üzerindeki anlatımlarla birlikte izleyiciyi bilgilendiren yazıtlarla donatıldı.

Heykelin kil malzemesi ile sanatsal anlamda form arayışlarında en mükemmele ulaşabilmek arzusundayım. Bunun için öncelikle yüzündeki o vakur ifadeyi yakalamaya çalıştım.

Duruş o ifadenin tamamlayıcısı. Önümüzdeki günlerde sevgili Eda Erdem atölyemize gelecek ve kil aşamasında tekrar çalışmamızı kontrol edeceğiz.

Detayları şekillendirerek estetik değerleri hakkında mutabık kaldığımızda döküm aşamasına geçerek mart ayında bu ayın anlamına büyük değer katan açılışımızı gerçekleştireceğiz.” dedi.

Voleybol'un Efsanesi Eda Erdem'in heykeli yapılıyor'