Dünya genelinde elektrikli otomobillerin yükselişi hızla devam ederken, özellikle Tesla'nın öncü rolü hemen herkesçe kabul ediliyor. Ancak Çinli elektrikli otomobil üreticisi Xpeng, Tesla'nın en büyük rakiplerinden biri olarak öne çıkıyor, özellikle sunduğu otonom sürüş özellikleriyle dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz yıl, Xpeng, karada ve havada seyahat edebilen uçan otomobil prototipini tanıttı. Şimdi ise, geleceğin uçan otomobillerine dair iki farklı konsept sunuyor.

Birinci konsept, katlanabilir pervanelere sahip bir otomobili içeriyor. İkinci konsept ise içinden bir drone taksi çıkabilen bir araçtan oluşuyor. Bu sayede, araçlar hem karada hem de havada işlevsel olabiliyorlar.

Xpeng'in tanıttığı altı tekerlekli ana araç, Tesla'nın Cybertruck kamyonetini anımsatıyor. İçinde taşıdığı elektrikli drone, manuel veya otomatik olarak kontrol edilebilir ve iki yolcu taşıma kapasitesine sahiptir.

Xpeng, bu ilginç modüler aracın seri üretime alınacağını duyurdu. Ancak, bu sistemin tam anlamıyla hayata geçirilmesi için biraz daha zaman gerekebilir.