29 yaşındaki Asel Sabyrcankyzy, ressamlık okulunu tamamladıktan sonra Astana'daki Sanat Üniversitesi ve Almatı'daki Temirbek Jurgenov Sanat Akademisi'nde yüksek lisansını tamamladı. Yaklaşık 14 yıllık profesyonel ressamlık kariyeri boyunca çeşitli teknikleri deneyen Sabyrcankyzy, birkaç ay önce halıya resim yapmaya başladı.

UMAY TANRIÇASINDAN ETKİLENDİ

Sabyrcankyzy, ilk olarak Türk mitolojisindeki Umay tanrıçasından esinlenerek halıya çizdiği resmiyle büyük beğeni topladı. Bu sayede kısa sürede tanınan bir sanatçı haline gelen ressam, ülkenin önde gelen galerilerinden birinde sergi açma fırsatı elde etti. Başkent Astana'daki Kulanshi Sanat Galerisi'nde eserlerini sergileyen Sabyrcankyzy, ziyaretçilerden olumlu geri dönüşler aldığını belirtti.

TÜRK KADINLARI RESMEDİYOR

Sabyrcankyzy, resimlerinde Türk halklarının önde gelen kadın figürlerinden ilham aldığını ve bu eserlerle kadın gücünü ve toplumdaki saygınlığını vurgulamaya çalıştığını ifade etti. Ayrıca, halıya resim yapmanın zorlu bir süreç olduğunu ancak su geçirmez boyalar kullanarak hatalardan kaçındığını ve dikkatini sürekli olarak odakladığını söyledi.

Halı seçiminde ise kalite, renk ve desenlerine özellikle dikkat ettiğini belirten Sabyrcankyzy, gelecekte el yapımı halılara resim yapma hayalini gerçekleştirmeyi hedeflediğini dile getirdi. Sosyal medyanın, kişisel markasını tanıtmak ve gençlere ilham vermek için büyük bir fırsat sunduğunu belirten Sabyrcankyzy, sanatının gençler üzerinde olumlu etkiler yarattığı için mutlu olduğunu ifade etti.