Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi'nin ev sahipliğini üstlendiği "63. Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri"nin finali, dün gerçekleşti.

İYİ PARTİLİ TURHAN ÇÖMEZ'İN ELİNİ SIKMADI 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, karşılaşmaları izlerken İYİ Partili ve CHP'li bazı katılımcılarla tokalaşırken, aynı zamanda babasının eski doktoru olan İYİ Parti Milletvekili Turhan Çömez'in elini sıkmadı. Ahmet Akın'ın elini sıkarken, Çömez'in elini havada bıraktı. Turhan Çömez bir süre bekledi ve daha sonra tepki olarak elini birkaç kez Bilal Erdoğan'ın yüzünün önünde salladı.

Haberi aktaran Sözcü TV spikeri ise görüntüler üzerine, "Çömez, bir doktor olarak, acaba gözlerinde bir problem var mı diye bir işaret yaptı sanıyorum" şeklinde espri yaptı.

KİMLER KATILDI?

Finalde, AK Parti milletvekilleri Hulusi Akar ve Vahit Kirişçi, İYİ Parti Milletvekili Turhan Çömez, CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan gibi birçok önemli isim de yer aldı.

BAŞPEHLİVANLIK UNVANI

Diğer yandan, başpehlivanlık müsabakasında Orhan Okulu'yu mağlup eden Hüseyin Gümüşalan ile Yusuf Can Zeybek'i yenen Ali Gürbüz, finale yükseldi. Ali Gürbüz, finalde rakibi Hüseyin Gümüşalan'ı puanlama bölümünde "tuş" ederek altın kemerin sahibi oldu ve Kurtdereli Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlık unvanını kazandı.