Şanlıurfa'da yaşanan olayda, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu'nun oğlu Muhammed Mücahit Delioğlu, bir kafenin önünde telefonla konuşurken silahlı saldırıya uğradı ve ayağından yaralandı.

SALDIRGAN OTOMOBİLİYLE KAÇTI

Saldırının güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerinde, Muhammed Mücahit Delioğlu'nun cep telefonuyla konuşurken, saldırgan Abdulselam Aslan'ın tabancayla ateş açması ve Delioğlu'nun yere düşmesi görülüyor. Saldırgan, olayın ardından otomobille kaçtı.

Bahçelievler Mahallesi'nde 2 Eylül Cumartesi günü gerçekleşen saldırının ardından yaralı Muhammed Mücahit Delioğlu hastaneye kaldırıldı. Polis, olayın ardından inceleme başlattı ve saldırıyı gerçekleştiren Abdulselam Aslan ile amcasının oğlu Abdulkadir Aslan'ı gözaltına aldı.

"200 BİN LİRAMI ALDI"

Şüpheli Abdulselam Aslan, polise verdiği ifadede Delioğlu'na iş sözü verip 200 bin lira verdiğini ancak bu sözü yerine getirmediği için saldırıyı gerçekleştirdiğini açıkladı. Ancak Abdulselam Aslan'ın babası Mahmut Aslan ise oğlunun parasının olmadığını ve başka kişilerce kandırıldığını savundu.

Muhammed Mücahit Delioğlu ise saldırıyı gerçekleştiren şüphelileri tanımadığını ve kendisine iş sözü verilmediğini ifade etti.

Olayın ardından tutuklanan şüphelilerin durumu adli makamlarca incelenmeye devam ediyor.

Delioğlu sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşımda ise başına gelen olayı şöyle anlattı: 

"Tetikçi her zaman gittiğim cafede içeride oturmuş ve beklemeye başlamış. Birlikte oturduğum 2 arkadaşımın yanından kalkıp kapı önüne çıktığımda ise birkaç kez yanımdan geçerek arkamı dönmemi beklemiş ve kalleşçe iki kurşun sıkarak, kaçmıştır. Demem o ki: Kurşun sıkanı hiçbir şekilde tanımadığımı belirttiğim halde, beni ve babam Ali İhsan Delioğlu’nu Urfa’ya ve Urfalılara hizmet etmekten alıkoyabileceklerini düşünen zihniyet boşuna çırpınmasın. Emniyet güçlerimizin azmettiricileri en kısa sürede yakalayacağına eminim."