DurakMedya'dan Mustafa Barış Durak'ın haberine göre ünlü sanatçı Ahmet Kaya'nın ölmeden önce verdiği konser kayıtları ilk kez yayınlandı. Eşi Gülten Kaya Hayaloğlu tarafından yayınlanan kayıtlar sanatçının hayranları tarafından büyük beğeni topladı. Sanatçının söylediği " Sabah namazına kalktım Kozan'dan " türküsü kısa sürede büyük izlenme aldı. 

Ahmet Kaya'nın Yılmaz Güney   ile hiç bilinmeyen resmi Ahmet Kaya'nın Yılmaz Güney ile hiç bilinmeyen resmi


Magazin Gazetecileri Derneği gecesinde linç edilmişti

ahmet kaya magazinciler derneği gecesi linç

Ahmet Kaya  filmi mahkemelik oluyor Ahmet Kaya filmi mahkemelik oluyor

10 Şubat 1999'da düzenlenen Magazin Gazetecileri Derneği (MGD) ödül töreninde Kaya, sarf ettiği sözler nedeniyle linç girişimine uğramıştı. Kaya, "Kürtçe bir şarkı yapıp yasaklasalardı, o zaman ben de onu yasaklardım. Ama bu ülkede Kürtçe şarkı söylemek yasak değil. Ben de bu ülkenin bir vatandaşı olarak Kürtçe şarkı söylemek istiyorum" sözlerini sarf etmişti.

ahmet kayanın son konseri

Survivor All Star'da ilk eleme adayı kim oldu? (4 Mayıs 2024) Survivor All Star'da ilk eleme adayı kim oldu? (4 Mayıs 2024)

Ahmet Kaya'nın ağabeyi Mustafa Kaya hayatını kaybetti Ahmet Kaya'nın ağabeyi Mustafa Kaya hayatını kaybetti

Bu olaydan sonra hakkında "bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık" suçlamasıyla dava açıldı. Kaya, aynı yıl Berlin'de verdiği konserde sarfettiği öne sürülen sözler ve kullandığı iddia edilen görseller nedeniyle de DGM'de yargılanmaya başladı. Bu davalarda toplam 10.5 yıl hapis istemiyle cezalandırılması istenmişti. 

Kaya, bu baskılara dayanamayarak 16 Haziran 1999'da Fransa'ya sürgüne gitti. Sürgün yıllarında müzik çalışmalarına devam eden Kaya, 16 Kasım 2000'de Paris'te hayatını kaybetmişti.

Ahmet Kaya'nın Yılmaz Güney   ile hiç bilinmeyen resmi Ahmet Kaya'nın Yılmaz Güney ile hiç bilinmeyen resmi