Kaleli'nin sorularına cevap veren Perinçek, Cumhurbaşkanı adaylıkları konusunda Joe Biden'ın etkisi olduğunu ifade etti.

AMERİKANCI PARTİLER SURİYE’YE YAPILACAK OPERASYONU DESTEKLEMEZ”

Suriye operasyonu konusuyla röportaja başlayan Samimi Haber Genel Yayın Yönetmeni Tarkan Kaleli’nin, “Bütün partiler Suriye’ye yapılacak operasyonu destekliyor mu?” sorusuna Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek çarpıcı açıklamalarda bulundu. Perinçek, “Desteklemiyor. Amerikancı partiler Suriye’ye yapılacak operasyonu desteklemez. Çünkü Suriye’ye yapılan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin harekâtı operasyon Amerika’nın piyonlarını hedef alıyor. PKK’yı hedef alıyor. Dolaylı olarak FETÖ’yü hedef alıyor. Amerikan planlarını bozuyor. İyi Parti, Ali Babacan, Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi, Davutoğlu, Abdullah Gül tabii ki operasyonu desteklemez. Karşısında diyebiliriz.” ifadelerini kullandı.

PERİNÇEK, TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE DEĞİNDİ

Politika gündeme geldiğinde İran’ın rolünün ne olacağı tartışma konusu. Tarkan Kaleli’nin, “İran, Türkiye’nin bu harekâtı yapmasını istiyor mu?” sorusuna Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek toprak bütünlüğüne değinerek şu ifadelere yer verdi: “Türkiye, Suriye’nin toprak bütünlüğünü hedef almadığı sürece ve orada egemenliğini geliştirip Suriye’nin bazı topraklarını kontrol altına almadığı sürece Amerika’yla ortak plana girmediği sürece İran tarafından desteklenir hatta alkışlanır.”

“TÜRKİYE’NİN EGEMENLİK ALANI 30 KM DAHA AŞAĞIYA İNDİRİLMELİ”

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Suriye konusunu gündemine aldı. Perinçek, “Suriye’nin Kuzey’inde 900 kilometre uzunluğunda 30 ile 32 kilometre derinliğinde güvenli koridor oluşturması Türkiye’nin, her tarafta kaygı olarak karşılanıyor.” ifadelerine yönelik Kaleli’nin “İşgal olarak dillendirme var, Dünya basınında” şeklinde eklemesiyle Perinçek şu ifadelerle devam ediyor: “Biz Vatan Partisi olarak, Türkiye’nin egemenlik alanının 30 kilometre daha aşağıya indirmek diyoruz. Yani Türkiye kamuoyunu ve Türkiye denetimini de incitmemek adına ama bunun Türkiye açısından çok belalı bir iş olduğunu çok net olarak söylüyorum.” ifadelerini kullanarak sınırlardan söz etti.

“ESAD İLE İKİ KERE GÖRÜŞTÜM YİNE GÖRÜŞECEĞİZ DAVET EDİLDİK”

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in sınırlardan, savaştan ve bölgelerden söz etmesi üzerine Samimi Haber Genel Yayın Yönetmeni Tarkan Kaleli şu soruyu yöneltiyor: “Güvenli bölgeden Türkiye bu beladan kurtulmak için çekilmeli mi?” Perinçek, Esad konusunu da açarak, “Türkiye ile Suriye hemen iş birliği yapacak. Suriye’de var olan tüm terör örgütlerini başta PKK olmak üzere bitirecek. Suriye’nin toprak bütünlüğü sağlanacak. Tabii ki Türkiye’de oradan çekilecek. Bunu biz Suriye devleti ile de görüşüyoruz.” ifadelerini kullandıktan sonra “Esad ile görüşüyor musunuz?” şeklinde gelen soruya Perinçek şöyle devam etti: “Esad ile iki kere görüştüm. Yine görüşeceğiz. Çok yakın bir zamanda, bir heyet halinde Suriye’ye davet edildik. Gidiyoruz ve bu konuları görüşeceğiz. Esas konuda ise kökten sorunu çözmek mümkün. PKK’yı 90-100 kilometre aşağıya atmak değil. Tamamen sürgün edip Irak’ta PKK’yı bitirip, bu da Vatan Partisi tarafından sağlanıyor. Suriye buna hazır. Suriye aynı zamanda af da çıkartıyor. Yani Suriye’nin toprak bütünlüğü sağlanacak. Türkiye’deki Suriyeli göçmenlerde vatanlarına dönecek.”

“ESAD BİR KAHRAMAN, TARİH YAZAN BİR DEVLET ADAMI”

Suriyeli mültecilerin Esad’ın af çıkarmasıyla ülkelerine döndüğünde suçlu statüsünde değerlendirileceği yönünde Suriyelilerin korkuları olduğu iddia ediliyor. Esad ise Türkiye’ye karşı ‘bana teslim edin’ ifadelerini kullanıyor. Buradaki girdabın nasıl olacağını, akışın nasıl süreceğini ise Perinçek şu şekilde ifade ediyor: “Amerika’nın taraftarların yürüttüğü bir propaganda bu. Esad yeni af çıkarttı. Şartsız koşulsuz bir af bu. Suriye devletine mültecileri vermemiz için çok neden var. Bugüne kadar çıkarttığı aflarda oldu ve uygulamalarda var. Onların da yararına. Bizi bu endişelere sevk eden yapılan propagandalar. Tamamen ‘sorun çözülmesin, anlaşmazlık sürsün ve aynı zamanda PKK’da bitirilmesin’  şeklinde düşünülüyor.” Samimi Haber Genel Yayın Yönetmeni Tarkan Kaleli’nin, “O propagandalara baktığımız zaman Esad cani bir insan, vahşeti savunan bir insan olarak görülüyor. Öyle bir insan mı?” ifadesine Perinçek destekleyici bir bakışla, “Esad bir kahraman! Esad on iki yıldır Suriye’nin toprak bütünlüğü için aslanlar gibi savaşıyor. Kendi halkının arkasında ve Amerika’yı yendi. Amerika’yı son zamanlarda yenen ülkeler kimler denilecek olursa; Türkiye, Afganistan, Irak, İran, Rusya. Esad tarih yazan bir devlet adamı.” şeklinde konuştu. Esad ile görüşmelerinin amacını söyleyen Perinçek, “Tekliflerimiz çok basit. Türkiye ile Suriye askeri iş birliği yapacak. Suriye’den temizlenecek PKK ve DEAŞ çatısı altındaki terör örgütleri. Suriyeliler evine iş yerlerine, fabrikalarına gidecek ve Türkiye’nin de ekonomik alanda da gelişmesini sağlayacak.” ifadelerini kullandı.

“ALTILI MASA DEĞİL ASLINDA DOKUZLU MASA: FETÖ, PKK VE HDP VAR”

Altılı masa ile ilgili düşüncelerini ifade eden Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “O masa altılı masa değil, dokuzlu bir masa. Masanın bir tane patronu, ağası var: Amerika Birleşik Devletleri. Bir tek o hüküm çıkarabilir. O masada PKK, HDP ve FETÖ var. FETÖ hepsinin iş birlikçisi. Bu kişilerin katılımıyla o masa dokuzlu bir masa ve dolayısıyla Amerika’nın patronluğu altındaki bir masa.” ifadeleriyle ‘ferman verecek tek patron ABD’ şeklinde konuştu.

“ABD’NİN EKONOMİ PROGRAMI UYGULANIYOR”

Samimi Haber Genel Yayın Yönetmeni Tarkan Kaleli’nin konuğu olan Doğu Perinçek, ekonomik gelişmelere değindi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin ‘Dar gelirli ailelerin alım gücünü düşürmek için çabalarımız devam ediyor.’ ifadelerine yönelik alım gücüne değinen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisi de ciddi sıkıntıları inkâr etmiyor ve etmiyoruz. Gerçekleri reddederek kimseyle diyalog da kuramaz. Tabii 1980’den bu yana hükümetin izlediği politika sonucu 42 yıldır izlenen siyasetler sonucunda Türkiye’de çok ciddi bir sorun var.” diyor ve Turgut Özal konusunu ekliyor: “1980’den Turgut Özal ile başlayan ekonomik program sonuç olarak Türkiye’yi borca batırdı. Türkiye dövizin peşinden koşmaya çalışıyor. Dövizi istikrarlı tutmak için politikalar geliştirmeye çalışıyor. Üretme hedeflerini unuttu Türkiye. ABD’nin programı hâlâ uygulanıyor. Vatan Partisi olarak bu programları düzeltmemiz gerekiyor. Türkiye’nin üretim devri programına Vatan Partisi’nin geçmesi lazım, o programda şu: plan yapacağız, tasarruf yapacağız, istihdam ve adil bir şekilde paylaşacağız. Burada anahtar istihdam. Türkiye’nin gelirini büyüttüğümüzde sorunlar çözülür. Enerji donanımını artırmamız için Rusya, İran, Suriye, Irak ile dostluk gerekiyor. Suriye politikası o yüzden önemli. Hem güvenlik için hem de ekonomimiz için Suriye, Irak ve Çin ile ilişkilerin düzeltilmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan bunu yapamıyor.”

CUMHURBAŞKANI ADAYINI BELİRLEYECEK KİŞİ: ABD

‘Biz bu konuda hiçbir şey merak etmiyoruz’ ifadelerini kullanan Perinçek, masadan çıkacak olan aday hakkında şu sözleri: “BİDEN ittifakının kimi çıkaracağını merak etmiyoruz. Amerika’da Kemal Kılıçdaroğlu’nun üzerini çizdi. Dikkat ederseniz Amerika’daki ciddi yetkililerin Türkiye’deki Cumhurbaşkanı adayları arasında andıkları isimler Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş onların adlarını alıyorlar. Kemal Kılıçdaroğlu’ndan söz dahi etmiyorlar. CHP’nin tabanında, yönetiminde JOE BİDEN’ın proje ekibinde olan kişiler. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanlığı’nın getirilmesi bile bir Kurultay kararı ile değil. Bir BİDEN projesiyle, uygulamasıyla oldu. Tayin eden kişi: BİDEN." dedi.

Haber: Merve Şişman