VAN (AA) - Edremit ilçesindeki Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilatasyon Merkezi sunduğu konforlu hizmetlerle yaşlıların huzurlu bir ortamda yaşamlarını sürdürmelerini sağlıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı olarak 2 yıl önce faaliyete geçen merkezde konuk edilen 24 yaşlıya, merkezde görevli 12 bakım personeli, 4 sağlıkçı ve 2 fizyoterapist, temizlik, güvenlik ve idari personel ile modern hizmet sunuluyor.

Yaşlıların rutin olarak sağlık takibinin yapıldığı merkezde, sohbet ve gezilerin yanı sıra alanında deneyimli eğitimciler eşliğinde el sanatları ve müzik etkinlikleri düzenleniyor.

Kişisel bakım ve hijyene özen gösterilen merkezde, periyodik olarak kuaförler de hizmet veriyor.

Kovid-19 salgının ardından kademeli olarak ziyarete izin verilen merkezde, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne yapılan başvurunun ardından vatandaşlar yakınlarını ziyaret edebiliyor.

- "Huzurlu bir yaşam sürmeleri her türlü imkanı seferber ediyoruz"

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Tarık Kuşman, AA muhabirine, doğu kültüründe huzur evlerine yönelik olumsuz düşüncelerin ortadan kalktığını, kültürel açıdan da artık vatandaşların bu merkezlere ön yargıyla bakmadığını söyledi.

Ekonomik yoksulluğu olan, bakıma muhtaç ve sosyal açıdan yetersiz kişilerin bakım evini talep ettiğini anlatan Kuşman, şöyle konuştu:

"Kapımız 60 yaş üzeri vatandaşlarla akıl sağlığının yerinde olması ve madde bağımlılığının olmaması koşuluyla tüm bakıma muhtaçlara açık. 2 yıldır faaliyette olan 78 kişi kapasiteli binamızda 24 kişiye hizmet veriliyor. Huzurevimiz ilimiz ve bölge illerimizdeki yaşlılardan oluşuyor. Bitlis, Hakkari ve Muş'taki yaşlılarımıza da hizmet sunmaktayız. Huzurlu bir yaşam sürmeleri için her zaman devlet olarak her türlü imkanı seferber ediyoruz. Yaşlılarımızı bundan sonraki yaşamında devletin şefkatli kollarında rahat ve mutlu şekilde sürdürmesini isteriz."

Uzun zamandır huzurevinde yaşayan 68 yaşındaki Aydın Dağdelen de huzur evlerinin toplumda bilinen algısının tamamen yanlış olduğunu belirterek, kendilerine çok iyi bakıldığını bildirdi.

Gençlerden anne baba sözü dinlemelerini, uyuşturucu maddelerden uzak durmalarını isteyen Dağdelen, "Birçok arkadaş edindim ve burada sosyal etkinliklerle vaktimiz dolu geçiyor. Sabah uyandığımızda kahvaltımızı yapıyoruz. İsteyen dışarıya çıkabiliyor. İsteyen de bakımevinin bahçesinde hava alabiliyor. Sürekli doktorlarımız tansiyon, şeker gibi rutin olarak sağlık taramamızı yapıyor. Arkadaşlarımla kaynaşacağım birçok etkinlik var. Herkese teşekkür ediyorum. Allah devletimize zeval vermesin" diye konuştu.