Metro İstanbul yetkilileri, İstanbul Valiliği'nin aldığı karar gereği, Taksim ve Şişhane istasyonlarının yanı sıra Taksim-Kabataş Füniküler hattının da geçici olarak kapatıldığını belirtti. Bu kapsamda, M2 Yenikapı-Hacıosman Metro hattında Taksim istasyonuna ve Şişhane istasyonuna durulmayacağı, ancak araçların seferlerine devam edeceği açıklandı.

Filistinli genç Ağrı Dağı’nın zirvesinde Filistin bayrağı dalgalandırıp ağladı Filistinli genç Ağrı Dağı’nın zirvesinde Filistin bayrağı dalgalandırıp ağladı

Güvenlik nedeniyle alınan bu önlemlerin, Dünya Kadınlar Günü etkinliklerinin sorunsuz ve güvenli bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak amacıyla alındığı vurgulandı. İstanbul Valiliği, vatandaşların bu süreçte güvenlik kurallarına uymaları ve etkinlik alanlarında gerekli hassasiyeti göstermeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Dünya Kadınlar Günü etkinliklerine katılacak olan vatandaşlar ise alternatif ulaşım yollarını kullanarak etkinlik alanlarına ulaşabilecekleri belirtildi. İstanbul Valiliği, alınan önlemlerin geçici olduğunu ve etkinliklerin sona ermesinin ardından metro ve funiküler hizmetlerinin normale döneceğini bildirdi.

Editör: Elif Erbay